Overslaan naar content

Novalishuis

Het Novalishuis bestaat uit drie woongroepen, namelijk rood, groen en geel. Dit zegt niets over de zwaarte van de groepen. Op het Novalishuis wonen bewoners die onder de zogenoemde 'MVG doelgroep' vallen. Moeilijk verstaanbaar gedrag kan soms voorkomen bij mensen met een handicap in de gehandicaptenzorg. Dit gedrag kan moeilijk te begrijpen zijn voor zorgverleners en andere mensen in de omgeving, en kan leiden tot frustratie en stress. Het is echter belangrijk om te onthouden dat moeilijk verstaanbaar gedrag vaak een manier is voor de persoon om te communiceren en om aandacht te vragen voor hun behoeften. Dit kan op verschillende manieren tot uiting komen, de ene bewoner bijt letterlijk van zich af de ander keert in zichzelf en bonkt mijn het hoofd tegen de muur. Samen ga je op zoek naar de vraag achter het gedrag!

Heb jij kennis of wil jij kennis op doen over ASS (Autismespectrumstoornis), sociaal-emotionele ontwikkelingsleeftijd, de-escalatie en prikkelverwerking dan is het Novalishuis goed passend bij jou.

Werken op het Novalishuis betekent werken in een groot team waarin goed wordt samengewerkt en er veel liefde voor de bewoners aanwezig is.

De bewoners zijn erg ondernemend en willen graag activiteiten doen zoals fietsen, wandelen en kanoen. Dit maakt dat het werken met de doelgroep zorgt voor een afwisseling van diepte en hoogte punten.

Op het Novalishuis werk je in een groot team met gemiddeld 9 collega's, waarbij men altijd op elkaar kan rekenen. Op de groep werk je voornamelijk met twee begeleiders op 6/7 bewoners, maar daarnaast wordt er ook een op een begeleiding geboden.

De focus van de begeleiding ligt op het aanbrengen van structuur, regelmaat en het creeeren van overzicht in de leefruimte. Daarnaast is het bieden van emotionele en fysieke veiligheid voor de bewoners belangrijk. De overname van de ADL een groot onderdeel van je werk. Op het Novalis zijn de bewoners niet-sprekend, waardoor de nadruk ligt op non-verbale communicatie. Het is een ondernemende groep bewoners en er worden veel activiteiten ondernomen zoals: wandelen, fietsen en kanoen.

Het Novalishuis wordt gecoacht door het dynamische duo Steffi Poel en Tom Bouwmeester. Waar Steffi zich iets mee richt op de organisatorische en ad hoc zaken is Tom iets meer bewonersgericht aan het werk. Beiden vinden ze het belangrijk dat een team ruimte krijgt voor ontplooiing en invulling van het werk, zodat iedereen kan doen waar hij/zij goed in is. Daarin ondersteunen zij waar nodig. Ook staat de deur altijd open voor een praatje of wil jij je je 'ei' kwijt dan bieden zij altijd een luisterend oor.

Werken op het Novalishuis?

Ontmoet hier je collega's

De woongroepen

Rood

Groen

Geel

Sfeerproeverij

Antroposofische tekst / bekende uitsptraak /bewoner bij het danielhuis!