Overslaan naar content

Rembrandthuis

Op Rembrandt wonen in totaal vijftien bewoners, verdeeld over twee afdelingen (Oost en West). De leeftijd van de bewoners is over het algemeen wat hoger, waardoor het Rembrandthuis echt als hun basis wordt gezien. Hierdoor voelt de groep van Rembrandt voor de bewoners als een soort familie.

De bewoners vinden het leuk om veel (culturele) activiteiten in groepsverband te doen, zo zijn ze erg actief in muzikale gelegenheden Breidablick breed. Bewoners zijn betrokken bij het huishouden en altijd belangstellend ten opzicht van elkaar. Tot slot is er Rembrandt veel diversiteit, sommige bewoners van het rembrandthuis zijn erg zelfstandig gaan zelf broodjes halen in het dorp en krijgen hiervoor de pinpas mee terwijl andere bewoners wat minder zelfstandig en/of ondernemend zijn.

Rembrandt gaat op bewonersvakantie naar TExel, de Veluwe en Drenthe.

De bewoners maken er in het weekend een feestje van door middel van een extra uitje en extra beleg op brood.Het team op het Rambrandthuis bestaat uit een vast team met acht gezellige en veelal jonge collega's. Het team is enthousiast in het ontdekken van het leven van de bewoners, maar ook het ontdekken van elkaars sterke en ontwikkepunten. Op deze manier kan er goed op elkaar worden ingespeeld. Op het Rembrandthuis sta je voornamelijk alleen op de groep. Dit zorgt voor veel vrijheid, maar ook dat je snel moet kunnen handelen op het moment dat er iets aan de hand is. Tot slot heb je als begeleider veel afwisseling, aangezien je op verschillende groepen staat.

Om de vier weken heeft het team een werkoverleg, waarbij praktische zaken aan bod komen, zoals de roostering en medezeggenschap van bewoners. Vooral medezeggenschap van bewoners staat hoog in het vaandel bij het team. Om het maximale uit de groep te halen krijgt het team ook externe coachingssessies.

Rembrandt wordt geleid door de zeer betrokken Charlotte Bohlmeijer, zij is al jaren werkzaam bij de Raphaelstichting. Haar hart ligt bij het coachen en ondersteunen van de medewerkers en dit doet zij veelal doormiddel door individuele begeleiding te bieden. Het typeert haar als persoon dat zij toegankelijk is, waardoor je als medewerker ook jouw stem kan laten horen.

De groepen

Oost

Op Oost wonen zeven bewoners, vijf inpandig en twee op appartementen. Ten opzichte van West zijn er meer bewoners die onder het autisme spectrum vallen. Dit houdt in dat er op de groep duidelijke afspraken zijn en structuur. Op deze manier voelen de bewoners zich veilig en ontspannen. Alle bewoners op de groep zijn mobiel, de ene bewoner heeft ondersteuning nodig bij de ADL-handelingen, de ander amper. De verdeling in werkzaamheden qua begeleiding en verzorging is ongeveer gelijk. Het is een sociale en creatieve groep, want de bewoners nemen graag deel aan culturele groepsactiveiten en spreken graag hun dag door.

West

Op West wonen acht bewoners. Ten opzichte van Oost is structuur minder van toepassing. De bewoners op deze groep doen graag spelletjes, muziek luisteren, filmpje kijken en er wordt ook geholpen met karweitjes in huis, zoals de vaatwasser legen en vullen. De bewoners van West zijn sociaal begaan met elkaar en zijn belangstellend naar de medewerkers toe.

Op twee bewoners na spreken alle bewoners van het Rembrandthuis. Dit houdt in dat de bewoners door middel van communicatie aan kunnen geven waar de behoeftes liggen bij de begeleider.

Ontmoet collega's

Werken op het Rembrandthuis betekent werken in een jong, enthousiast en bevlogen team!NOG TOESTEMMING VRAGEN!

MEdewerkers aan het woord

 • "Het Rembrandthuis zorgt ervoor dat ik elke dag met veel plezier naar het werk toe ga. Dit komt door ons kleine en fijne team waarbij waarmee ik samenwerk. Iedereen heeft een hart voor de bewoners en elkaar als medewerker. Ik ben ontzettend dankbaar om op het Rembrandthuis te mogen werken."

  Marijke

  Persoonlijk Begeleider - Rembrandthuis

 • Ik vind het vind het fijn dat we regelmatig 1 op 1 werken met de bewoners, zoals samen boodschappen doen, een kort gesprekje of samen koken. En in het weekend gaan wij wel eens naar de dierentuin of een stukje wandelen in het bos" .

  Marleen

  Persoonlijk Begeleider - Rembrandthuis

 • "Ik werk graag op Rembrandt, omdat het een zeer gemotiveerd en gedreven team en er veel afwisseling in het werk is. De bewoners hebben sterke persoonlijkheden, ieder met een eigen wil en verhaal en ook nog eens humor. Kortom, verre van saai!"

  Akemi

  Begeleider - Rembrandthuis

Bewonersuitspraak Kees:

"Kan er een klok bij ons in de keuken komen te hangen? Want ik voel mij soms wat opgejaagd en dit geeft mij beeld wat voor tijd het is. Het geeft mij houvast."Bewonersuitspraak Jaap-Wim:

"Ik heb een bioscoopmaatje en ik kan straks weer met mensen naar de bioscoop."Sfeerproeverij