Skip to content

Tuinder Zorgboerderij Noorderhoeve

€ 2.766 - € 3.861 per maandNoorderhoeve (Schoorl)

Wat ga je doen?

Wat ga je doen?


Op landbouw en zorgboerderij de Noorderhoeve gelegen aan de duinrand van Schoorl zoeken wij een biodynamische tuinder.

We zoeken een vakmens met een ondernemende houding, die flexibel is en gaat voor de biologisch dynamische tuinbouw. Het ondernemen zit zoals ze ook wel zeggen verweven in je DNA. Wat doe je wanneer de oogst mislukt is? Wat ga je doen met een overschot aan pompoenen? Met jouw commerciële vaardigheden weet je met jouw collega's en binnen je netwerk altijd een oplossing te vinden.

Samen met je collega draag je de verantwoordelijkheid voor onze 1 hectare tuin en zorg je voor het begeleiden van onze deelnemers, stagiaires en vrijwilligers.


Dagelijks werken we met onze deelnemers aan de productie van biodynamische voeding met het Demeter keurmerk. De dagverse melk van
onze koeien verwerken we in onze ambachtelijke zuivelmakerij op het erf tot melk, yoghurt, kwark, hangop, boter, karnemelk, slagroom, crème fraiche en kaas. Het jaarrond oogsten we verse groentes uit de volle grond en onverwarmde kassen. Daarnaast hebben wij vlees van onze koeien en iedere dag verse eieren. Al onze producten worden regionaal afgezet. Meermalen per week leveren we vers van het land en rechtstreeks uit de zuivelmakerij aan bio-winkels en horeca.


Als tuinder draag je de verantwoordelijkheid voor de productie en afzet van 50 verschillende groenten, kruiden en eetbare bloemen welke geleverd worden aan afnemers in de regio. Samen met de zorgvragers worden alle werkzaamheden op de tuin dagelijks uitgevoerd, ook de omringende hagen, paden en bosranden worden verzorgd en onderhouden. Samen met je collega draag je de zorg voor de teeltplannen, machines en gereedschappen. Ook de afzet en levering van onze groenten en andere boerderijproducten zijn onderdeel van jouw taken. Er is ook een ruim assortiment aan tuinbouwmachines aanwezig welke ingezet worden bij de werkzaamheden. Verder ben je vanuit de zorg verantwoordelijkheid voor een aantal deelnemers; zorgplannen, leerdoelen, rapportage en registratie. Ook randtaken als onderhoud en reparatie aan materialen en machines horen erbij dus technisch inzicht en handigheid is belangrijk. Flexibiliteit, humor, geduld en doorzettingsvermogen zijn essentiële kwaliteiten in deze baan.


Wat is het Demeter keurmerk?

Demeter is het kwaliteitskeurmerk voor de biodynamische landbouw en voeding. Het is de garantie voor consumenten dat wij werken volgens de inzichten en regels van de biodynamische landbouwmethode. Dat betekent dat wij vitale voeding produceren op basis van een levende bodem, de hoogste standaard voor dierenwelzijn, een rijke biodiversiteit en een gesloten kringloop. We gebruiken compost en dierlijke mest, 20% van onze landerijen zetten we in voor natuurontwikkeling en alle dieren lopen buiten en hebben een ruime stal met stro. We werken samen met de natuur en houden zo het landschap vitaal voor toekomstige generaties.


Meer informatie
www.stichtingdemeter.nl

De Noorderhoeve is 1981 opgericht door een biodynamische boer, vrijeschool leerkracht en antroposofische arts.

Deze initiatiefnemers van de Noorderhoeve kocht de oude stolpboerderij met circa twaalf hectare aan de Duinweg in Schoorl. Stichting de Brink werd eigenaar van de gebouwen en grond én hoeder van drie idealen: Het in de wereld zetten van biodynamische landbouw, educatie en antroposofische zorg. In de loop der jaren heeft de oude stolpboerderij aan de Duinweg plaatsgemaakt voor nieuwe gebouwen met drie gezinshuizen en tien zorg-appartementen, een ruime potstal, diverse binnenwerkplaatsen en kantoor- en vergaderruimtes. Het Grote Heklaantje is er in 2014 bijgekomen met een beheerderswoning, acht zorg-appartementen, een jongveestal, educatieruimte en kantoor. Verspreid over beide locaties beheert de Noorderhoeve 45 hectare, inclusief een bos en waterberging.

Sinds de oprichting is er veel in beweging gezet, ontwikkeld, afgebroken en weer opgebouwd. Het bijzondere is dat de drie oorspronkelijke idealen – biodynamische landbouw, educatie en antroposofische zorg – in al die jaren zijn gebleven.

Sinds 2022 is de Noorderhoeve onderdeel van de Raphaëlstichting.Past deze vacature bij jou?

Wij bieden jou:

 • Een salaris conform CAO Gehandicaptenzorg, in schaal 45. Dat betekent dat je een salaris tussen de €2766 en €3861 per maand verdient (loon is gebaseerd op CAO verhoging met ingang van 1 december 2023) op basis van een fulltime werkweek (36 uur).
 • Een contract voor 36 uur per week. Uiteraard met de intentie om deze bij wederzijds goedvinden om te zetten naar een vast dienstverband.
 • Jij hebt de keuze uit interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan, een computerplan of de keuze om hier vakantie-uren van te kopen.
 • Een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering.
 • Een leuke baan, waarin je veel zelfstandigheid hebt, een goede samenwerking centraal staat; we helpen, steunen elkaar waar nodig en er heerst een open en informele werksfeer.
 • Ruimte voor bijscholing, het volgen van cursussen en interessante opleidingen.


Wij vragen:

 • Een collega met een opleiding en ervaring in de tuinbouw (bij voorkeur de biologisch dynamische tuinbouw). minimaal MBO-Niveau 4
 • Ervaring + opleiding in het geven van begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking of psychiatrische zorgvraag is een pre. Je kan door jouw ervaring goed inspelen op de begeleidingshulpvraag en biedt structuur en veiligheid.
 • De antroposofische werkwijze is jou bekend of je bent bereid dit te leren.
 • Jij staat stevig in je schoenen: jij bent in staat om overzicht te houden, ook wanneer de dag net even anders loopt dan gepland.
 • Je hebt een fijne manier van communiceren, met zowel je collega’s als de bewoners.


Interesse?

Ben jij na het lezen van deze vacaturetekst enthousiast geworden en zou je graag deel willen gaan uitmaken van onze organisatie? Solliciteer dan direct via de oranje solliciteerbutton!


Wij vragen altijd om een referentie. Geen zorgen, dit overleggen we natuurlijk eerst met jou. Verder is het belangrijk dat je een VOG kunt krijgen, uiteraard kan je de kosten hiervan bij ons declareren op het moment dat je start. Zodra wij een nieuwe collega hebben gevonden halen wij de vacature offline. Mocht een van onze eigen medewerkers solliciteren dan gaan wij hier altijd mee in gesprek.


Kennismaken op locatie is onderdeel van de sollicitatieprocedure.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of