Skip to content

Werkplaatsbegeleider Buitenwerkplaats Midgard

€ 2.338 - € 3.294 per maandMidgard (Tuitjenhorn)

Wat ga je doen?

(7 uur in de even weken op maandag en de oneven weken op donderdag)


Vind jij het leuk om te werken met een groep bewoners met een complexe zorgvraag? Samen werken aan mooie ambachtelijke vaardigheden en verzorgen van dieren, wij hebben de unieke kans om samen met de bewoners aan de slag te gaan op onze mooie buitenwerkplaats te Midgard!

Wat ga je doen?

De Buitenwerkplaats is een werkplaats op Midgard waar cliënten met een intensieve begeleidingsvraag worden begeleid in het werken met dieren en het maken van producten van hout. De Buitenwerkplaats heeft een groep van 8 diverse bewoners met allen een specifieke begeleidingsvraag. Dagelijks dragen zij de zorg voor de ezels, varkens, kippen en konijnen. Hiernaast maken zij producten van hout. Werkzaamheden zoals; zagen en schuren worden bij ons dagelijks verricht. Op de werkplaats ligt het accent op de dagstructuur en de werkzaamheden, hierin vervullen de cliënten elk hun eigen rol.
Ons uitgangspunt is samen met de cliënten aan het werk zijn, hierin zijn we gericht op hun persoonlijke ontwikkeling. Dit geldt zowel voor het ontwikkelen van ambachtelijke vaardigheden als voor hun sociale/ emotionele ontwikkeling. Ons streven hierin is het vergroten van hun zelfstandigheid en eigenwaarde. De nadruk ligt vooral op de praktische kant van het werk, dit heeft te maken met de begeleidingsvraag van de cliënten. Zij willen bezig zijn, daarom hebben wij een divers werkaanbod met daarin individuele programma's.
Voor de maandag zoeken wij een collega die het leuk vindt om op een actieve manier cliënten te voorzien in hun werk. Iemand die affiniteit heeft met ons werkaanbod. Daarnaast sta je stevig in je schoenen, hou je van een uitdaging, kan je meebewegen met de bewoners en hun zorgvraag, pas je je aan op onverwachte situaties en kan je reflecteren op je eigen handelen.


Wij zijn Midgard

Midgard is een woon- en werkgemeenschap in Tuitjenhorn, Noord-Holland, waar meer dan 100 jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking wonen, naar school gaan, werken en een bloeiend gemeenschapsleven onderhouden.

Er zijn kleine woongroepen. De meeste huizen zijn gegroepeerd rond het centraal gelegen plein. De werkplaatsen zijn verspreid over het grote en mooie terrein.

Aan alle bewoners wordt vraaggericht werk en/of dagactiviteit geboden, hoe complex hun zorgvraag ook is. Er is ook plaats voor cliënten van buiten Midgard om in de werkplaatsen te werken.

Midgard maakt deel uit van de Raphaëlstichting.


Past deze vacature bij jou?

Wij bieden jou:

 • Een salaris conform CAO (Gehandicaptenzorg), in schaal 35 Dat betekent dat je een salaris tussen de €2338 en €3294 per maand verdient op basis van een fulltime werkweek (36 uur) (loon gebaseerd op de CAO verhoging met ingang van 1 december 2023)
 • Een jaarcontract voor 7 uur per week, afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden. Uiteraard met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Jij hebt de keuze uit interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan, een computerplan of de keuze om hier vakantie-uren van te kopen.
 • Een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering.
 • De mogelijkheid om verschillende trainingen, cursussen en workshops te volgen om jouw kennis op pijl te houden.

Wij vragen:

 • Een collega met een afgeronde opleiding richting Maatschappelijke Zorg of Pedagogiek (minimaal mbo-niveau).
 • Je beschikt over kennis en affiniteit in het werken met bewoners met een intensieve begeleidingsvraag
 • Je kan gestructureerd werken en je kan deze structuur ook aan bewoners bieden.
 • Je hebt kennis of bent bereid om je te ontwikkelen in de antroposofische zorg en sociaaltherapie.
 • Je kunt goed samenwerken, maar ook zelfstandig.
 • Door jouw fijne communicatie weet je met de bewoners een goede band op de bouwen, duidelijkheid te verschaffen en laat je je niet snel uit het veld slaan.
 • Je durft feedback te geven en te ontvangen.

Interesse?

Ben jij na het lezen van deze vacaturetekst enthousiast geworden en zou je graag deel willen gaan uitmaken van onze organisatie? Solliciteer dan direct!
Wij vragen altijd om een referentie. Geen zorgen, dit overleggen we natuurlijk eerst met jou. Verder is het belangrijk dat je een VOG kunt krijgen, uiteraard kan je de kosten hiervan bij ons declareren op het moment dat je start. Zodra wij een nieuwe collega hebben gevonden halen wij de vacature offline. Mocht een van onze eigen medewerkers solliciteren dan gaan wij hier altijd mee in gesprek.
Kennismaken op locatie is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

of