Overslaan naar content

(Weekend) Stage logeerhuis het Molenhuis

Queeste (Alkmaar)

Wat ga je doen?

“Ik voel mij meer een begeleider dan voorheen, ik neem zelf het initiatief en weet goed hoe ik moet inspelen op bepaald gedrag. Ik ben zekerder geworden over mijn handelen.”Stageplekken beschikbaar bij Logeerhuis het Molenhuis in Alkmaar

Volg je een passende mbo- of hbo-opleiding en wil je ervaring opdoen in het werken met kinderen en jongeren van 8 t/m 22 jaar met een licht tot matig verstandelijke beperking en/of een gedrags- en/of sociaal-emotionele beperking?
Spreekt het je aan om op een zaterdag of op een zondag te werken in plaats van op een doordeweekse dag? Dan is dit misschien de juiste stageplek voor jou!


Wat ga je doen?

Je begeleidt in goed overleg en samen met een ervaren groepsleider en eventueel een andere stagiaire de kinderen en jongeren bij activiteiten binnen-en buitenshuis. Je voert daarbij ook licht huishoudelijke werkzaamheden uit, veelal samen met de kinderen/jongeren.
 Ben je eenmaal goed ingewerkt en meer vertrouwd met de doelgroep en het verloop van de dag, dan zal jouw aandeel in het bedenken, organiseren en uitvoeren van activiteiten groter worden. We staan open voor jouw ideeën en suggesties!


“Regelmatig heb ik ideeën voor een uitje (uitstapje) of activiteiten bedacht. Niet alle ideeën hebben we uitgevoerd, maar een aantal zeker wel.””Ik ben er achter gekomen dat ik het leuk vind om activiteiten te organiseren waarbij ik mijn creativiteit kwijt kan.”


Na afloop van elke stagedag wordt er altijd even tijd gemaakt om de dag na te bespreken. Thuis schrijf je een dagverslag dat je digitaal inlevert. Centraal in het dagverslag staan de doelen die jij voor jezelf hebt opgesteld.


“De dagverslagen die ik maakte werden altijd gelezen door de stagebegeleiders, vaak met feedback. Dit gaf mij het gevoel dat er voldoende begeleiding was vanuit het Molenhuis…..Daarnaast werd er voorafgaand aan de stagedagen altijd gevraagd of wij aan bepaalde leerdoelen wilden werken, zodat er extra op gelet kon worden door collega’s. Stagedagen werden altijd nabesproken, inclusief feedback, tips en tops.”


Naast het werken op de groep bestaat de mogelijkheid om vergaderingen, kind besprekingen en een intake-of evaluatiegesprek bij te wonen.
Speciaal voor stagiaires worden verdiepingsbijeenkomsten georganiseerd.
Aan sommige bijscholingen mogen ook stagiaires deelnemen.
Je krijgt een stagevergoeding.


“Ik had hiervoor nog niet veel ervaring met cliënten met een verstandelijke, sociaal-emotionele en/of meervoudige beperking en vond dit in het begin nog wat spannend….Ik heb een nieuwe kant van sociaal werk gezien, geleerd over antroposofie, geleerd over een (voor mij) nieuwe doelgroep en geleerd van nieuwe mensen. Daar ben ik dankbaar voor.”


“Ik voel mij meer een begeleider als voorheen, ik neem zelf het initiatief en weet goed hoe ik moet inspelen op bepaald gedrag. Ik ben zekerder geworden over mijn handelen.”
”Het Molenhuis heb ik als een zeer geschikte leeromgeving ervaren!”

Past deze vacature bij jou?

Interesse? 

Solliciteer direct met je cv en motivatiebrief via onderstaande solliciteer button. 

of