Overslaan naar content

Vrijwilliger Antroposofische Jaarfeesten Midgard

Midgard (Tuitjenhorn)

Wat ga je doen?


Kom jij ons helpen bij het organiseren van onze jaarfeesten?  Driekoningen, Sint-Jan, Sint-Michaël, Advent, bij welk jaarfeest zien we jou?


Wat ga je doen?
De antroposofische jaarfeesten zijn een belangrijk onderdeel van het leefritme op Midgard. Het hele jaar is gevuld met jaarfeesten. Kleine feesten, grote feesten, bekende feesten en minder bekende feesten. Ieder feest heeft een eigen, bijzondere betekenis en karakter. Dit zet iets in beweging in onszelf en in de gemeenschap. Door een terugkerende activiteit, op een voorspelbaar moment, weten de bewoners wat er komen gaat.  Om deze feesten in goede banen te leiden zoeken wij mensen die zich tijdens de feesten op allerlei manieren willen inzetten. Denk aan extra ondersteuning van bewoners, het schenken van koffie/thee of extra handen achter de schermen tijdens toneel- of muziekoptredens.

Elk jaar maken wij een schema met de data van de jaarfeesten. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent.

Waar ga je werken?

Midgard is een woon- en werkgemeenschap in Tuitjenhorn, Noord-Holland, waar meer dan 100 jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking wonen, naar school gaan, werken en een bloeiend gemeenschapsleven onderhouden.

Midgard is onderdeel van de Raphaëlstichting. Werken bij de Raphaëlstichting betekent samen werken aan een betekenisvol leven. Wij bieden, met 1200 collega’s en honderden vrijwilligers, zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Ook zijn we actief in de psychiatrie en verpleeghuiszorg. Bij de Raphaëlstichting werken we vanuit een antroposofische geïnspireerde visie, bij ons staat de individuele ontwikkeling van de cliënt en de medewerker centraal.

Past deze vacature bij jou?

Dit neem je mee

  • Je hebt inlevingsvermogen en werkt graag samen met anderen;
  • Je stelt vragen en stemt af met anderen waar nodig;
  • Je bent nieuwsgierig naar de antroposofie.


Dit bieden we

  • Een vrijwilligersvergoeding;
  • Een plek waar jouw hulp echt waarde toevoegt, zowel voor de bewoners als voor jezelf;
  • Deel uitmaken van een warme gemeenschap op een prachtige locatie;
  • Een introductiecursus antroposofie en eventuele andere cursussen in overleg.


Dit is handig om te weten

  • Enthousiast? Meld je dan aan via onderstaande solliciteer knop. Wij nemen dan contact met je op voor een kennismaking.
  • Voor vragen kun je contact opnemen met Ellis Hoogeboom (vrijwilligerscoördinator Midgard en Scorlewald) via vrijwilligers@midgard.nl
  • Wij vragen van al onze nieuwe vrijwilligers een VOG verklaring. 

of