Overslaan naar content

Verpleegkundig Specialist

Behandelgroep

Wat ga je doen?

(28 – 36 uur per week)

Leren luisteren
Werken volgens het boekje gaat vaak niet bij onze cliënten. Daarom zijn wij op zoek naar een verpleegkundig specialist die zorg op maat wil leren geven aan cliënten met een verstandelijke beperking. Een verpleegkundig specialist die als mens wil blijven oefenen in het “leren luisteren”. Want voordat je toekomt aan analyseren, samenwerken, geduld hebben en creatieve oplossingen verzinnen, is het belangrijk eerst goed te luisteren en zo je cliënten écht te zien.


Alleen met het hart kun je goed zien.
Wil je je aansluiten bij een organisatie die zich laat inspireren door het antroposofische gedachtegoed (ook al ken je dit nu nog niet)? En wil je je dagelijks laten verrassen door de bijzondere ontmoetingen met onze cliënten, die vaak heel goed “met het hart kunnen luisteren”? Voel je dan vooral heel welkom om je als verpleegkundig specialist bij ons aan te sluiten.


Maatwerk in de praktijk: hoe ziet dat eruit?
Eerst hoog over: je krijgt bijvoorbeeld te maken met gedragsproblematiek, epilepsie en maakt gebruik van psychofarmaca. Maar ook met preventie volgens de richtlijnen van Healthwatch programma’s. Daarnaast zet je jouw ervaring en kennis in voor de optimalisatie van de werkprocessen. Dit alles voor verschillende doelgroepen, zowel intra- als extramuraal, en op verschillende locaties: van het bruisende Haarlem tot de uitgestrekte polders van de Middenbeemster.

In de praktijk: voor de ene cliënt met buikpijn ga je de medische molen door en bij de ander ga je op zoek naar veranderingen in de omgeving. Bij de ene cliënt laat je laagdrempelig een röntgenfoto maken, omdat zij doorloopt met een gebroken heup ondanks de pijn. Bij de andere cliënt wil je juist zo min mogelijk naar het ziekenhuis, omdat hij daarna weken angstig is en zichzelf beschadigt. Als (toekomstig) verpleegkundig specialist ben je dus continu aan het afwegen welke informatie je nodig hebt om tot een beleid of behandeling te komen en ook vooral wat je achterwege kunt laten vanwege de belasting van de diagnostiek. Je denkt mee in complexe casuïstiek, waarbij je jouw medische kennis ook inzet om bijvoorbeeld gedragsproblemen te analyseren.

Je bent zelfstandig behandelaar en verleent geprotocolleerde medische zorg aan cliënten met een combinatie van een verstandelijke beperking, psychische klachten en/of psychiatrische stoornissen. Ook ben je verantwoordelijk voor de integraliteit van het behandelproces en coördineer je behandeling en zorgverlening. Je bent verantwoordelijk voor de behandeling volgens de normen van de beroepsgroep, de WGBO en de professionele standaard, aansluitend bij de situatie van de cliënt en de kaders van onze organisatie.

Je kunt je ontwikkelen in expertises waar jij affiniteit mee hebt. Je werkt nauw samen met twee ervaren AVG’s van de Raphaëlstichting die jou met raad en daad ondersteunen bij je ontwikkeling en scholing. Ook werk je samen met onze AIOS: we zijn immers opleider voor zowel de AVG als de VIOS. Daarnaast werk je nauw samen met andere disciplines, zoals gedragsdeskundigen, verpleegkundigen, therapeuten en huisartsen verdeeld over verschillende locaties. Gezamenlijk leveren jullie een bijdrage aan de kwaliteit van de zorg.


Past deze vacature bij jou?

Wij bieden jou:

 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg, in schaal 60 Dit betekent dat je een salaris tussen de € 3.694,- en € 5.370 verdient op basis van een fulltime werkweek (36 uur).
 • Een contract voor onbepaalde tijd.
 • Je krijgt een grote mate van zelfstandigheid binnen een hecht team.
 • Een laptop en telefoon om jou te ondersteunen in het werk.
 • Voldoende mogelijkheden tot (bij)scholing en/of opleidingen en workshops.
 • Jij hebt de keuze uit interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan, een computerplan of de keuze om hier vakantie-uren van te kopen.
 • Een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk thema in de CAO Gehandicaptenzorg. Je krijgt de beschikking over een PBL-budget, die je kunt inzetten voor duurzame inzetbaarheid, vrije tijd en/of het Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden.
 • Een werkomgeving die zich uitstrekt over prachtige zorglocaties in Noord en Zuid-Holland.


Wij vragen:

 • BIG-geregistreerd verpleegkundig specialist.
 • Je beschikt over een afgeronde opleiding Master Advanced Nursing Practice, volgt deze opleiding momenteel of bent bereid deze te gaan volgen.
 • Je hebt een registratie in het Verpleegkundig Specialisten Register.
 • Je hebt ervaring met het bieden van diagnostiek en behandeling in de GHZ.
 • Je bent graag in ontwikkeling, je bent daar ook actief mee bezig en hebt een passie voor je werk.
 • Je bent goed in staat aansluiting te vinden bij de cliënt en bij het netwerk van de cliënt.
 • Je beschikt over eigen vervoer (onze locaties liggen mooi in het groen, en zijn daardoor het best bereikbaar met de auto).
 • Affiniteit met het antroposofisch mensbeeld is een pré.


Wie zijn wij?
De Raphaëlstichting biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking en is daarnaast actief in de psychiatrie en verpleeghuiszorg. Er werken 1.400 medewerkers op diverse locaties in Noord- en Zuid-Holland voor 1.200 cliënten van alle leeftijden. De Raphaëlstichting werkt vanuit een antroposofisch geïnspireerde zorgvisie waarin de individuele ontwikkeling van cliënt en medewerker vooropstaat. Binnen een intensief gemeenschapsleven is er veel aandacht voor kunst en cultuur. Het Centraal Bureau is gevestigd in Schoorl.


Interesse?
Ben jij na het lezen van deze vacaturetekst enthousiast geworden en zou je graag deel willen gaan uitmaken van onze organisatie? Solliciteer dan direct via de solliciteer knop. 


Wij vragen altijd om een referentie. Geen zorgen, dit overleggen we natuurlijk eerst met jou. Verder is het belangrijk dat je een VOG kunt krijgen, uiteraard kun je de kosten hiervan bij ons declareren op het moment dat je start. Zodra wij een nieuwe collega hebben gevonden, halen wij de vacature offline. Mocht een van onze eigen medewerkers solliciteren, dan gaan wij altijd met diegene in gesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of