Overslaan naar content

Persoonlijk Begeleider Zeepaard & Zeester

Scorlewald (Schoorl)

Wat ga je doen?

Kijken naar wat wel kan! Dat vinden wij belangrijk in de zorg die wij bieden aan onze bewoners op Scorlewald. Als persoonlijk begeleider begeleidt en verzorg je onze bewoners, je zorgt voor ritme, structuur en warmte. Ben jij klaar voor een nieuwe stap?


Wij, Zeepaard en Zeester, zoeken een Persoonlijk Begeleider voor 28-32 uur per week.


Wat ga je doen?

Naar elkaar luisteren, waardering en samenwerking zijn belangrijke kernwaarden op beide woonhuizen. Op het Zeepaard wonen 8 bewoners en op de Zeester wonen er 4 bewoners met verschillende leeftijden. De zorg die wij bieden is met name gericht op bewoners met licht verstandelijke beperking en in veel gevallen ook op een stoornis binnen het autisme-spectrum. De zorgvraag van iedere bewoner is heel divers.

Van begeleiding op het Zeepaard en Zeester wordt continu gevraagd om in te springen op alledaagse onderwerpen en daarin balans te zoeken tussen behoud van zelfstandigheid voor de mensen ten opzichte van de juiste vorm/intensiteit van begeleiding. Dit vraagt openheid van geest, kritisch reflectievermogen, snel kunnen schakelen en probleemoplossend denken.

Als Persoonlijk Begeleider fungeer je als aanspreekpunt richting familie, behandelaars en verzorg je het zorgplan. Je neemt deel aan overleg en je bent het eerste aanspreekpunt binnen de organisatie ten aanzien van de bewoners die jij begeleidt. Samen met collega's en met de bewoners werk je aan onderling begrip met betrekking tot ieders specifieke ondersteuningsbehoefte en vaardigheden. Je zorgt op de groep voor het creëren van rust, overzicht en een duidelijke dagstructuur. De bewoners zijn grotendeels zelfstandig in het opstaan, aankleden en aan tafel verschijnen, maar worden daar waar nodig ondersteund in aanvullende verzorging.

De begeleiding faciliteert de bewoners in een woonvorm waar ruimte is voor autonome ontwikkeling en het verzorgen van het gemeenschappelijk leven. De begeleiding die wij bieden is ondersteunend, gericht op ieders zelfstandigheid en en het structureren van het dag/ weekritme. Als buitenlocatie bieden wij 24- uurs zorg. Dat wil zeggen dat er altijd iemand direct aanwezig is, ofwel via de mobiele telefoon te bereiken is. Tijdens de nachten zijn er slaapdiensten aanwezig.


Wie zijn wij?

Scorlewald is een antroposofische woon-werkgemeenschap in Schoorl. We bieden zorg aan volwassenen met een verstandelijke beperking. Zinvol werk, gemeenschapsvorming en een rijk cultureel leven staan bij ons hoog in het vaandel. Er zijn diverse ambachtelijke werkplaatsen waar ook dagbesteding wordt geboden aan cliënten die thuis wonen. Daarnaast maken een aantal buiten locaties onderdeel uit van de organisatie.
 Scorlewald is onderdeel van de Raphaëlstichting.Past deze vacature bij jou?

Als Persoonlijk Begeleider bij Scorlewald ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van onze bewoners bij het dagelijks leven. Om deze rol succesvol te vervullen, zijn de volgende functievereisten van belang:

 • Je bent minimaal 28 uur per week beschikbaar.
 • Je hebt een afgeronde opleiding in de zorg op MBO-niveau 4.
 • Je bent in staat om zelfstandig te werken. Je bent beschikt over goede sociale vaardigheden zoals tact, inlevingsvermogen, motiveren en stimuleren.
 • Je bent communicatief vaardig en kunt goed samenwerken met collega's en andere zorgprofessionals.
 • Je bent in staat te reflecteren op je eigen werk en wil je hierin ontwikkelen
 • Je bent flexibel en bereid om onregelmatige diensten te werken, inclusief weekend en slaapdiensten.
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep en bent in staat om hen te ondersteunen bij hun ontwikkeling.
 • Je hebt affiniteit van de antroposofie of wil je erin verdiepen en je bent bereid om vanuit deze waardes te werken
 • Je staat stevig in je schoenen. Door jouw fijne communicatie weet je met de bewoners een goede band op te bouwen, duidelijkheid te verschaffen en laat je je niet snel uit het veld slaan.
 • Jij bent de spil tussen bewoners, verwanten en onze organisatie en weet deze band op een prettige manier te onderhouden.

Wij bieden jou:

 • Een salaris conform CAO (Gehandicaptenzorg), in schaal 40, afhankelijk van je kennis en ervaring. Dat betekent dat je een salaris tussen de € 2672,- en € 3606,- per maand ( loon is gebaseerd op CAO verhoging met ingang van 1 juni 2024) verdient op basis van een fulltime werkweek (36 uur).
 • Een jaarcontract voor 28-32 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Jij hebt de keuze uit interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan, een computerplan of de keuze om hier vakantie-uren van te kopen.
 • Een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn.
 • Je krijgt 8% vakantiegeld en daarnaast ook nog een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een leuke baan met een grote mate van zelfstandigheid en flexibiliteit.
 • De mogelijkheid om verschillende trainingen, cursussen en workshops te volgen om jouw kennis op pijl te houden.

of