Overslaan naar content

Begeleider Jepthagroep

Midgard (Tuitjenhorn)

Wat ga je doen?

(24-32 uur per week)

Kom jij bij ons werken als begeleider? Wij hebben een plekje voor je beschikbaar! Toe aan een nieuwe uitdaging? Kom werken op de Jephta groep!Wat ga je doen?


Je komt te werken op de Jephta groep. Op deze groep wonen 6 bewoners, in de leeftijd van 29 tot 60 jaar, met een ernstige verstandelijke beperking. Onze bewoners spreken weinig tot niet maar samen hebben we de mooiste gesprekken! Hoe doen we dat? We communiceren veel met behulp van picto’s en foto’s en ook wordt gebarentaal ingezet. we letten goed op de non verbale communicatie en zorgen ervoor dat we elkaar begrijpen.

We bieden begeleiding bij de sociaal-emotionele ontwikkeling van de bewoners en we werken samen aan een betekenisvol leven. We bieden veiligheid door het volgen van een vaste structuur en nabijheid.
Samen maken we een wandeling over het terrein, verzamelen onderweg al het moois wat de natuur ons schenkt en nemen dit mee naar huis voor onze jaartafel. We knutselen en luisteren naar een mooi voorgelezen verhaal.


Midgard is een woon- en werkgemeenschap in Tuitjenhorn (Noord-Holland), waar meer dan 100 jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking wonen, naar school gaan, werken en een bloeiend gemeenschapsleven onderhouden. Er zijn kleine woongroepen en verschillende werkplaatsen. Er is veel aandacht voor cultuur, zang, ambacht en creativiteit. De huizen zijn warm ingericht en we gebruiken biologisch (dynamische) producten. Bij ons staan gelijkwaardigheid en ontwikkelingsmogelijkheden voorop. Als begeleider bouw je een unieke band op met de bewoners omdat zij in de meeste gevallen lang bij ons wonen. Midgard is onderdeel van de Raphaëlstichting.


Werken bij de Raphaëlstichting betekent samen werken aan een betekenisvol leven. Wij bieden, met 1200 collega’s en honderden vrijwilligers, zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Ook zijn we actief in de psychiatrie en verpleeghuiszorg. Bij de Raphaëlstichting werken we vanuit een antroposofische geïnspireerde visie, bij ons staat de individuele ontwikkeling van de cliënt en de medewerker centraal.
Past deze vacature bij jou?

Wij bieden jou:

 • Een salaris conform CAO (Gehandicaptenzorg), in schaal 40. Dat betekent dat je een salaris tussen de €2617 en €3535 per maand verdient op basis van een fulltime werkweek (36 uur).
 • Een jaarcontract voor 24-32 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Jij hebt de keuze uit interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan, een computerplan of de keuze om hier vakantie-uren van te kopen.
 • Een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering.
 • De mogelijkheid om verschillende trainingen, cursussen en workshops te volgen om jouw kennis op pijl te houden.

Wij vragen:

 • Een collega met een afgeronde opleiding richting Maatschappelijke Zorg of Pedagogiek.
 • Ervaring als persoonlijk begeleider is een vereiste. Op die manier kun jij snel uit de voeten in de groep, en weet je goed om te gaan met de complexiteit van onze doelgroep.
 • Je hebt ervaring in de antroposofische werkwijze of bent bereid je hierin te verdiepen.
 • Je kunt gestructureerd werken en hebt ervaring met het werken volgens een dagprogramma.
 • Je staat stevig in je schoenen. Door jouw fijne communicatie weet je met de bewoners een goede band op de bouwen, duidelijkheid te verschaffen en laat je je niet snel uit het veld slaan.
 • Je bent een teamspeler: je vindt het fijn om in het team te werken en kan goed omgaan met feedback.

Interesse?

Ben jij na het lezen van deze vacaturetekst enthousiast geworden en zou je graag deel willen gaan uitmaken van dit team? Solliciteer dan direct!

Heb je nog wat vragen naar aanleiding van deze vacature? Stel ze dan per mail aan onze recruiter May Ling van Zaane . Dit kan per mail solliciteren@raphaelstichting.nl

Gedurende het sollicitatieproces is het belangrijk dat jij een VOG kunt krijgen. Uiteraard kun je de kosten hiervan bij ons declareren op het moment dat je start.

Wij vinden het belangrijk dat je op de juiste werkplaats terecht komt. Daarom is een eventuele meeloopdienst altijd onderdeel van de sollicitatieprocedure.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst

of