Overslaan naar content

(Persoonlijk) Begeleider Haarlem

Rozemarijn (Haarlem, Hoofddorp, Heemstede)

Wat ga je doen?

“Voor mij is het een geslaagde dag als ik iedereen even aandacht heb kunnen geven, elkaar ontmoeten, ook de bewoner die wat meer op zichzelf is. Hem of haar laten weten dat je er bent en dat diegene gezien wordt. Een goede sfeer creëren en een vertrouwensband opbouwen. Gelijkwaardigheid staat bij ons voorop"


Waar ga je werken?

In Haarlem en Heemstede biedt Rozemarijn op diverse plaatsen zowel dagbesteding als woon- en werkgelegenheid voor kinderen en (jong)volwassenen met verstandelijke of meervoudige beperkingen en/of psychiatrische kwetsbaarheid.

Amethist en Aventurijn zijn 2 geschakelde groepen waar 15 jongvolwassenen wonen. Bij Amethist wonen 8 bewoners en Aventurijn heeft 7 bewoners. Zij wonen in twee afzonderlijke groepen die met een tussendeur met elkaar zijn verbonden. Op beide kanten heerst een andere dynamiek, maar bovenal een gezellige sfeer. De woongroepen zijn zeer divers in zorgvraag en begeleidingsbehoefte en dat maakt het werken gevarieerd en dynamisch. Enerzijds bied je begeleiding aan bewoners in bijvoorbeeld het oefenen van zelfredzaamheid en sociale vaardigheden, anderzijds is er ook een behoefte aan ondersteuning bij ADL en verzorging.

Wat ga je doen?

Als persoonlijk begeleider ben jij naast het bieden van begeleiding en het helpen bij de ADL ook verantwoordelijk voor het opstellen, uitvoeren en evalueren van het zorgplan. Je onderhoudt contact met de verschillende disciplines die betrokken zijn bij de begeleiding van de bewoners en natuurlijk zorg je dat er een open contact is met de verwanten. We werken volgens de dynamische driehoek. Waarbij de begeleider/ bewoner en ouder centraal staan.


Samen met je collega’s draag je zorg voor de begeleiding en verzorging van de bewoners. Er wordt gewerkt volgens een vaste dagstructuur waarin ook ruimte is om vanuit eigen initiatief activiteiten met de bewoners te ondernemen. Voor de meeste bewoners zijn overzicht en duidelijkheid belangrijk.
Je werkt met zijn tweeën per groep alleen bij ziekte/ vakantie kan het afgeschaald worden met drie per twee groepen.
Een goede onderlinge samenwerking en communicatie met je collega's is essentieel en maakt het samenwerken prettig.


Wij bieden jou:

Het is een fijne plek, voor zowel de bewoners als de medewerkers. Wij zijn een menselijke organisatie: we leren met elkaar, van elkaar. We werken daarbij vanuit een antroposofische zorgvisie, dat betekent dat we harmonieus en gelijkwaardig met elkaar omgaan. Samen zoeken we naar de beste vorm van samenwerken met iedere bewoner. Met zoveel mogelijk een gestructureerd programma. Verder bieden wij jou:

 • Een salaris conform CAO Gehandicaptenzorg, in schaal 40. Dat betekent dat je een salaris tussen de € 2.617 en € 3.535 per maand verdient op basis van een fulltime werkweek (36 uur).
 • We bieden jou een jaarcontract voor 24 - 36 uur per, afhankelijk van jouw wensen. Uiteraard met de intentie om deze bij wederzijdse tevredenheid om te zetten naar een vast dienstverband.
 • Jij hebt de keuze uit interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan, een computerplan of de mogelijkheid tot het opnemen van extra vakantiedagen.
 • Een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering.
 • Een leuke en veelzijdige werkomgeving, waarbij volop ruimte is voor jouw eigen ontwikkeling
 • Mogelijkheden tot het volgen van relevante cursussen, opleidingen en trainingen, zodat jij altijd op de hoogte bent van de recente ontwikkelingen binnen de gehandicaptenzorg.
 • Tot slot bieden we een gezellig, energievol en ondernemend team.

Past deze vacature bij jou?

Wij vragen van jou:

 • Je bent 24-32 uur per week beschikbaar.
 • Je hebt bij voorkeur een zorgopleiding afgerond op mbo 4 niveau en minimaal mbo-niveau 3.
 • Je bent in staat om zelfstandig te werken en hebt een proactieve houding.
 • Je bent communicatief vaardig en kunt goed samenwerken met collega's en andere zorgprofessionals.
 • Je bent flexibel en bereid om onregelmatige diensten te werken.
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep en bent in staat om hen te ondersteunen bij hun ontwikkeling.

Interesse?

Ben jij na het lezen van deze vacature tekst enthousiast geworden en zou je graag deel willen gaan uitmaken van onze organisatie? Solliciteer dan direct via de solliciteerbutton! Heb je een vraag over de vacature? Bel dan met Maaike van Duivenvoorde via 06-86864304.

Wij vragen altijd om een referentie. Geen zorgen, dit overleggen we natuurlijk eerst met jou. Verder is het belangrijk dat je een VOG kunt krijgen, uiteraard kan je de kosten hiervan bij ons declareren op het moment dat je start. Mocht een van onze eigen medewerkers solliciteren dan gaan wij hier altijd mee in gesprek.


of