Overslaan naar content

(Persoonlijk) Begeleider Wonen Zorgboerderij Dijkgatshoeve

Dijkgatshoeve (Wieringerwerf)

Wat ga je doen?

(24-32 uur per week)Op zorgboerderij de Dijkgatshoeve in Wieringerwerf hebben we op ons woonhuis en appartementen plek voor de unieke combinatie van Persoonlijk begeleider groepswonen en Begeleider zelfstandig wonen. VG en/of GGZ.


De werkzaamheden als persoonlijk begeleider op het woonhuis (2x8 bewoners met 24/7 groepszorg) richten zich voornamelijk op het begeleiden, bij een aantal van de bewoners speelt ook hulp bij de persoonlijke verzorging een rol. Als persoonlijk begeleider van drie tot vier bewoners fungeer je als aanspreekpunt voor de aan jouw zorg toevertrouwde bewoners richting familie, werkplaats, behandelaars en verzorg je de zorgplancyclus. Je werkt volgens een vast ritmerooster inclusief weekend- en slaapdiensten.

Daarnaast geef je een aantal van de 9 zelfstandig wonende appartementbewoners 1op1 ondersteuning, voor een vast aantal (2-10) uur per week, op het gebied van wonen, werken, vrije tijd, financiën, persoonlijke ontwikkeling, sociale contacten, gezondheid enz.


Wie zijn wij?

Het prachtige woonhuis van de Dijkgatshoeve is onderverdeeld in 2 woongroepen op de begane grond met een gezamenlijke keuken. Op beide beneden groepen wonen 8 bewoners. De jongste is 20 en de oudste 60 jaar. Er is grote diversiteit in ondersteuningsbehoefte en stijl van begeleiden. Op de bovenverdieping zijn negen appartementen voor mensen met een psychosociale hulpvraag.

Zorgboerderij Dijkgatshoeve is een onderdeel van De Raphaëlstichting, een antroposofische zorginstelling.

Zinvol werk, gemeenschapsvorming en een rijk cultureel leven staan bij ons hoog in het vaandel.

Alle (appartement)bewoners werken in een van de vijf werkgebieden met hun werkplaatsleider: de stal, kaasmakerij, tuin, winkel en huishouding en zijn trots op hun werk en producten.


Duurzaamheid
Duurzaamheid heeft een belangrijke plek in de gemeenschap. We hebben het Demeter certificaat voor het bedrijf.
We hebben 236 zonnepanelen op het dak van de stal en het werkgebouw. Ook maken we gebruik van aardwarmte.


Kortom: een fijne werkplek op een bijzondere locatie.

Past deze vacature bij jou?

We bieden jou:

 • Een salaris conform CAO Gehandicaptenzorg, in schaal 40, afhankelijk van je kennis en ervaring. Dat betekent dat je een salaris tussen de €2672 en €3606 (loon is gebaseerd op de CAO Loonsverhoging m.i.v. 1 juni 2024) per maand verdient op basis van een fulltime werkweek (36 uur) Daarbovenop komt onregelmatigheidstoeslag.
 • Jij hebt de keuze uit interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan, een computerplan of de keuze om hier vakantie-uren van te kopen. 
 • Een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Mogelijkheden tot (bij)scholing en/of opleidingen en workshops.
 • Een leuke baan met grote mate van zelfstandigheid en flexibiliteit
 • Werken op een prachtige locatie


Wij vragen:

 • Een afgeronde zorgopleiding op minimaal MBO niveau 4
 • Je beschikt over kennis en affiniteit in het werken met bewoners met een complexe zorgvraag
 • Je kan gestructureerd werken en je kan deze structuur ook aan bewoners bieden.
 • Je hebt kennis of bent bereid om je te ontwikkelen in de antroposofische zorg en sociaaltherapie.
 • Je kunt goed samenwerken, maar ook zelfstandig.
 • Door jou fijne communicatie weet je met de bewoners een goede band op te bouwen en duidelijkheid te verschaffen.
 • Je durft feedback te geven en te ontvangen


Ben jij na het lezen van deze vacaturetekst enthousiast geworden en zou je graag deel willen gaan uitmaken van ons team? Solliciteer dan direct! Voor inhoudelijke vragen over de vacature kan je contact opnemen met Arne Savelkoel, Telefoon: 06-52460509 of per mail a.savelkoel@raphaelstichting.nl of Marije Nijholt, Telefoon: ‭06-86877784‬ of per mail: m.nijholt@dijkgatshoeve.nlof