Overslaan naar content

Persoonlijk Begeleider Brumbane

Scorlewald (Schoorl)

Wat ga je doen?

Persoonlijk Begeleider Brumbane

(28-36 uur per week)


“Voor mij is het een geslaagde dag als ik iedereen even aandacht heb kunnen geven, even elkaar ontmoeten, ook de bewoner die wat meer op zichzelf is. Hem of haar laten weten dat je er bent en dat diegene gezien wordt. Een goede sfeer kunnen neerzetten en kijken of je de bewoners op wat voor manier dan ook elkaar kan laten helpen, al is het maar met iets heel kleins zoals iets opruimen voor een ander, of iets liefs zeggen. Ook is het belangrijk dat je een band opbouwt die gebaseerd is op vertrouwen en dat ze weten dat ze alles tegen je kunnen zeggen, hierin is gelijkwaardigheid heel erg belangrijk”.
je werkt in een wisselend rooster van 07:00-14:30, 14:15-22:00, en 17:00-22:00 uur soms met slaapdienst.
Scorlewald, Brumbane, Schoorl


Brumbane is een woonhuis op Scorlewald waar 18 bewoners wonen. Het woonhuis is opgedeeld in Brumbane Oost en Brumbane West. Op beide kanten heerst een andere dynamiek en sfeer. Verder woont één bewoner in haar eigen appartement. De woongroepen zijn zeer divers in leeftijd, zorgvraag en begeleidingsbehoefte. Op beide groepen wonen mensen die één op één begeleiding ontvangen. Dit maakt het werken op Brumbane afwisselend en uitdagend waarin een goede samenwerking met collega’s een belangrijke voorwaarde is.


Wat ga je doen?

Als persoonlijk begeleider ben jij naast het bieden van begeleiding en het helpen bij de ADL ook verantwoordelijk voor het opstellen,
uitvoeren en evalueren van het zorgplan. Je onderhoudt contact met de verschillende disciplines die betrokken zijn bij de begeleiding aan de bewoners en natuurlijk zorg je dat er warm contact is met de verwanten. Je levert maatwerk aan iedere bewoner, afgestemd op dienst behoeften.

Ook is het volgen van een BHV cursus een verplicht onderdeel van je functie op Brumane. uiteraard wordt het volgen van deze cursus verzorgd door de Raphaëlstichting.

Samen met je collega’s draag je zorg voor de begeleiding en verzorging van de bewoners. Er wordt gewerkt volgens een vaste dagstructuur, waarin ook ruimte is om vanuit eigen initiatief activiteiten met de bewoners te ondernemen. Voor de meeste bewoners zijn overzicht en duidelijkheid belangrijk. Op één groep werk je alleen, op de andere groep meestal met één of twee collega’s. Verder kan het werk zowel uit groepsbegeleiding als uit één op één begeleiding bestaan, afhankelijk van waar en met wie je op dat moment werkt. Dit maakt het werk dynamisch en afwisselend, waarbij goede samenwerking met collega’s essentieel is.

Past deze vacature bij jou?

Wij bieden jou:
 • Een salaris conform CAO Gehandicaptenzorg, in schaal 40 Dat betekent dat je tussen de €2617 en €3535 verdient op basis van een fulltime werkweek (36 uur).
 • Jij hebt de keuze uit interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan, een computerplan of de keuze om hier vakantie-uren van te kopen.
 • Een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering.
 • Een leuke baan, waarin een goede samenwerking centraal staat; we helpen, steunen elkaar waar nodig en er heerst een open en informele werksfeer.
 • Ruimte voor bijscholing, het volgen van cursussen en interessante opleidingen.
Wij vragen:
 • Zorg gerelateerde opleiding, minimaal mbo-niveau 4
 • Je beschikt over kennis en affiniteit in het werken met bewoners met een complexe zorgvraag.
 • Je kan gestructureerd werken en je kan deze structuur ook aan bewoners bieden.
 • Je hebt kennis of bent bereid om je te ontwikkelen in de antroposofische zorg en sociaaltherapie.
 • Je kunt goed samenwerken, maar ook zelfstandig.
 • Door jouw fijne communicatie weet je met de bewoners een goede band op de bouwen, duidelijkheid te verschaffen en laat je je niet snel uit het veld slaan.
Wie zijn wij?
Scorlewald is een antroposofische woon-werkgemeenschap in Schoorl. We bieden zorg aan volwassenen met een verstandelijke beperking. Zinvol werk, gemeenschapsvorming en een rijk cultureel leven staan bij ons hoog in het vaandel. Er zijn diverse ambachtelijke werkplaatsen waar ook dagbesteding wordt geboden aan cliënten die thuis wonen. Daarnaast maken een aantal buiten locaties onderdeel uit van de organisatie. Scorlewald is onderdeel van de Raphaëlstichting.Interesse?
Ben jij na het lezen van deze vacaturetekst enthousiast geworden en zou je graag deel willen gaan uitmaken van onze organisatie? Solliciteer dan direct!
Heb je nog wat vragen naar aanleiding van deze vacature? Stel ze dan aan onze recruiter May Ling van Zaane. Dit kan per mail via solliciteren@raphaelstichting.nl
Wij vragen altijd om een referentie. Geen zorgen, dit overleggen we natuurlijk eerst met jou. Verder is het belangrijk dat je een VOG kunt krijgen, uiteraard kan je de kosten hiervan bij ons declareren op het moment dat je start. Zodra wij een nieuwe collega hebben gevonden halen wij de vacature offline. Mocht een van onze eigen medewerkers solliciteren dan gaan wij hier altijd mee in gesprek.
Kennismaken op locatie is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

of