Overslaan naar content

Persoonlijk Begeleider Iduna

Scorlewald (Schoorl)

Wat ga je doen?

(20 uur per week)


Houd jij van koken en vind je het heerlijk om zelfstandig een groep te kunnen draaien? Heb je een paar handige handen voor de kleine huishoudelijke klusjes voor de bewoners, zoals een lampje vervangen, een band op pompen, een gaatje boren in de muur voor een schilderijtje of een waterkoker ontkalken. Kom eens langs voor een kop thee en wie weet start jij binnenkort bij ons op het woonhuis Iduna!Naar elkaar luisteren, waardering en samenwerking zijn belangrijke kernwaarden op ons woonhuis. Op ons huis wonen 8 bewoners, waarvan 3 vrouw en 5 man zijn, in de leeftijd van 37 tot 67 jaar. Als persoonlijk begeleider ligt het accent van de ondersteuning in het sociale leefklimaat. Samen met de bewoners werk je aan onderling begrip met betrekking tot ieders specifieke ondersteuningsbehoefte en vaardigheden. Je zorgt op de groep voor het creëren van rust, overzicht en een duidelijke dagstructuur. De bewoners zijn grotendeels zelfstandig in het opstaan, aankleden en aan tafel verschijnen, maar worden daar waar nodig ondersteund in aanvullende verzorging (aanbrengen van zalven, crèmes, tandenpoetsen, nagels knippen).

Veel van de bewoners hebben gedrag- en informatieverwerkingsproblemen vanuit het autismespectrum. We werken met visuele ondersteuning (picto's, plaatjes, fotorooster) en de -geef me de vijf-methode. Verder hebben we van iedere bewoner de wilsrichting in kaart gebracht en is de bejegening zoveel mogelijk hierop gebaseerd. 


Als je het Maartje van Huissteden (foto; voormalig huisleider Iduna) vraagt is werken op Iduna heerlijk! Je hebt de vrijheid en zelfstandigheid om de groep te mogen draaien. En als je van koken houdt zit je bij Iduna ook goed. Alle maaltijden worden door ons zelf bereid (en niet door Scorlewald). Het is ontzettend leuk om de bewoners te betrekken in het werk wat je doet. Bijvoorbeeld bij het koken, de was opvouwen of opruimen. Jij houdt regie, maar de bewoners helpen graag mee. Als je op zoek bent naar een zelfstandige baan waarbij je stabiliteit kan geven aan de ouder wordende bewoner, dan is deze baan je op het lijf geschreven!
Past deze vacature bij jou?

Wij bieden jou:

 • Een salaris conform CAO (Gehandicaptenzorg), in schaal 40, afhankelijk van je kennis en ervaring. Dat betekent dat je een salaris tussen de € 2.672,- en € 3606,- per maand verdient op basis van een fulltime werkweek (36 uur).

 • Jij hebt de keuze uit interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan, een computerplan of de keuze om hier vakantie-uren van te kopen.

 • Een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn

 • Je krijgt 8% vakantiegeld en daarnaast ook nog een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een leuke baan met een grote mate van zelfstandigheid en flexibiliteit.

Wie zoeken we?

Als Persoonlijk Begeleider bij Scorlewald ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van onze bewoners bij het dagelijks leven. Om deze rol succesvol te vervullen, zijn de volgende functievereisten van belang:

 • Je bent minimaal 20 uur per week beschikbaar.
 • Je hebt een afgeronde opleiding in de zorg op MBO-niveau 4.
 • Je bent in staat om zelfstandig te werken en hebt een proactieve houding.
 • Je bent communicatief vaardig en kunt goed samenwerken met collega's en andere zorgprofessionals.
 • Je bent flexibel en bereid om onregelmatige diensten te werken. De nadruk ligt met name op de avond en weekenddiensten, maar gezien je PB-schappen zul je ook ochtenddiensten draaien. Ook slaapdiensten horen bij de functie
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep en bent in staat om hen te ondersteunen bij hun ontwikkeling.
 • En je kunt op een Tandem fietsen. Onze bewoners maken regelmatig een uitje op de fiets.

Mocht je interesse hebben in het werken op Iduna, maar in bezit zijn van een MBO-3 opleiding tot Begeleider, dan nodigen we je ook van harte uit om te solliciteren! Wellicht kun je bij ons doorgroeien naar de functie van persoonlijk begeleider.


Interesse?
Heb je nog vragen naar aanleiding van deze vacature? Dit kan via onze recruiter May Ling van Zaane via het e-mailadres solliciteren@raphaelstichting.nl.


Wij vragen altijd om een referentie. Geen zorgen, dit overleggen we natuurlijk eerst met jou. Verder is het belangrijk dat je een VOG kunt krijgen, uiteraard kan je de kosten hiervan bij ons declareren op het moment dat je start. Zodra wij een nieuwe collega hebben gevonden halen wij de vacature offline. Gezellig een dagje meelopen op locatie, is ook onderdeel van de sollicitatieprocedure.

of