Overslaan naar content

Begeleider Novalishoeve (oproepkracht)

Novalishoeve (Texel)

Wat ga je doen?

Wil jij werken op een unieke plek waar geen dag hetzelfde is? Wij zijn voor onze hoofdlocatie in Den Hoorn én ons ambulante team in Den Burg op zoek naar een nieuwe collega op oproep basis. Wil je meer weten of een dagje meelopen? We horen graag van je!Waar ga je werken?
Novalishoeve is een biologisch (dynamisch) boerenbedrijf en tevens zorgboerderij. Ons doel is ontwikkelingsgerichte zorg, op een veilige plek met zinvol werk. Er wordt gewerkt volgens de principes van de antroposofie; een stroming waarin we zowel cliënt als collega graag wegwijs maken. Novalishoeve heeft naast de hoofdlocatie in Den Hoorn ook 16 zelfstandige woonplekken en een steunpunt in Den Burg. Tevens begeleiden we cliënten en gezinnen in hun eigen woonsituatie over het hele eiland. Novalishoeve is onderdeel van de Raphaëlstichting, een antroposofische zorgorganisatie in Noord-Holland. We begeleiden mensen met psychische/psychiatrische problematiek, gedragsproblematiek, verslavingsproblematiek en/of een licht verstandelijke beperking. 

 

Je werkt gemiddeld ongeveer 16 uur per week, dit kunnen dag- avond- en/of weekenddiensten zijn.


Wat ga je doen als woonbegeleider?
Als woonbegeleider is je voornaamste taak het bieden van een veilige, vertrouwde en sociale woonsituatie aan de 18 bewoners op Novalishoeve. Ons doel is mensen zich te laten ontwikkelen en hen te begeleiden naar passend werk. De veilige omgeving, de structuur en het werkritme op de boerderij dragen daaraan bij. Je begeleidt onze bewoners in hun ritme en activiteiten gedurende de dag. Je biedt hulp bij het uitvoeren van de ADL-activiteiten en stimuleert hierbij de zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Je zorgt voor een goed, veilig en vertrouwd leefklimaat en biedt begeleiding bij diverse afspraken en activiteiten zoals surfen, sporten, een tandartsbezoek en boodschappen doen. Je rapporteert bijzonderheden in het electronisch cliëntendossier (ECD).


Wat ga je doen als ambulant begeleider?
Als ambulant begeleider ben je betrokken bij (jong)volwassenen en jongeren die, met begeleiding, zelfstandig wonen. De begeleiding is gericht op zelfredzaamheid. Het is de bedoeling dat de cliënten zo zelfstandig mogelijk leven, met alles wat daarbij komt kijken: een gezonde maaltijd koken, de administratie beheren of een fietsband plakken zodat je op tijd naar je werk kunt. Als begeleider heb je een coachende houding gericht op het vergroten van de zelfstandigheid en eigen regie. Vanwege de problematiek wordt er veel samengewerkt met ketenpartners. Je rapporteert je bevindingen en in de agenda registreer je de uren die je bij de cliënt bent geweest. Je werkt veel zelfstandig, maar er is altijd een achterwacht bij wie je met je vragen terecht kunt. 

Past deze vacature bij jou?

We bieden jou:

 • Een salaris conform CAO (Gehandicaptenzorg), in schaal 40, dat betekent dat je een salaris tussen de € 2672,- en € 3606,- per maand verdient op basis van een fulltime werkweek (36 uur);
 • Een 0-uren contract, we verwachten gemiddeld ongeveer 16 uur per week te kunnen bieden.
 • Verschillende doorgroeimogelijkheden waar we je graag meer over vertellen tijdens het gesprek.
 • De keuze uit interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan, een computerplan of de keuze om hier vakantie-uren van te kopen;
 • Een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering;
 • Voldoende mogelijkheden tot (bij)scholing en/of opleidingen en workshops;
 • Een leuke baan met grote mate van zelfstandigheid en flexibiliteit.


Wij vragen van jou:

 • Een afgeronde zorgopleiding op minimaal mbo niveau 3;
 • Kennis van en affiniteit met het werken met bewoners met een complexe zorgvraag;
 • Structuur in je werk en het vermogen om deze structuur ook aan bewoners te bieden;
 • Kennis van - of bereidheid om je te ontwikkelen in - de antroposofische zorg en sociaaltherapie;
 • Het vermogen om zowel goed samen als zelfstandig te werken;
 • Fijne communicatie waardoor je met bewoners een goede band op kunt bouwen, duidelijkheid kunt verschaffen en je niet snel uit het veld laat slaan;
 • De durf om feedback te geven en te ontvangen.


Interesse?
Ben jij na het lezen van deze vacature tekst enthousiast geworden en zou je graag deel willen gaan uitmaken van onze organisatie? Solliciteer dan direct via de solliciteerbutton! Voor inhoudelijke vragen over de ambulant begeleider functie kun je contact opnemen met Denise Koopman (teamleider ambulante zorg) via 06-36522614. Voor inhoudelijke vragen over de woonbegeleider functie kun je contact op nemen met Frank Westdorp (teamleider wonen en werken) via 06-86888625. 

Wij vragen altijd om een referentie. Geen zorgen, dit overleggen we natuurlijk eerst met jou. Verder is het belangrijk dat je een VOG kunt krijgen, uiteraard kan je de kosten hiervan bij ons declareren op het moment dat je start.

of