Overslaan naar content

Fotograaf gezocht (vrijwilliger)

Scorlewald (Schoorl)

Wat ga je doen?


Kom jij als vrijwilliger werken op onze woon- en werkgemeenschap Scorlewald in Schoorl? Wij maken graag kennis met jou!


Wat ga je doen?

Voor onze bewoners hebben wij een actieve fotoclub die al zeker 15 jaar bestaat. Vanwege de hoge leeftijd van de bestaande vrijwilliger zijn wij op zoek naar iemand die het leuk vindt om de fotoclub voort te zetten. We vrezen dat deze anders een zachte dood sterft en dat is zonde.  Één keer per maand/ zes weken komen zij samen, er worden dan foto's gemaakt naar een thema en de resultaten, de vijf beste foto's van iedereen, worden gezamelijk besproken. Van de mooiste foto wordt vervolgens een uitsnede gemaakt en verder bekeken. Periodiek worden er ook presentaties gehouden, bijvoorbeeld tijdens onze jaarlijkse voorjaarsmarkt.

Daarnaast kun jij nieuwe ervaringen op doen in de antroposofische zorg en wordt je onderdeel van ons gemeenschapsleven. Deze gemeenschap vormen medewerkers, bewoners en vrijwilligers samen. Je doet hierbij veel nieuwe contacten op. Gelijkwaardigheid en wederzijdse verrijking staan daarbij centraal.

Wij zijn op zoek naar mensen met inlevingsvermogen en bereidheid tot samenwerking en overleg. Daarnaast vragen wij dat je respect hebt voor de antroposofische visie en de daaruit voortvloeiende werkwijze. Als vrijwilliger bij Scorlewald kies je en ben je je bewust van deze visie.


Waar ga je werken?

Scorlewald is een antroposofische zorginstelling in Schoorl. Zinvol werk, gemeenschapsvorming en een rijk cultureel leven staan er hoog in het vaandel. Scorlewald heeft 22 ambachtelijke werkplaatsen waar ook mensen die van buiten de instelling komen, werken. Aan de ingang is winkellunchroom Kardeis gevestigd.

Past deze vacature bij jou?

Dit neem je mee

  • Je hebt inlevingsvermogen en werkt graag samen met anderen
  • Je stelt vragen en stemt af met anderen waar nodig;
  • Je bent nieuwsgierig naar de antroposofie.

Dit bieden we

  • Een vrijwilligersvergoeding;
  • Een plek waar jouw hulp echt waarde toevoegt, zowel voor de bewoners als voor jezelf;
  • Deel uitmaken van een warme gemeenschap op een prachtige locatie.

Dit is handig om te weten

  • Enthousiast? Meld je dan aan via onderstaande solliciteer knop. Wij nemen dan contact met je op voor een kennismaking.
  • Voor vragen kun je contact opnemen met Ellis Hoogeboom (vrijwilligerscoördinator Midgard en Scorlewald) via vrijwilligers@scorlewald.nl
  • Wij vragen van al onze nieuwe vrijwilligers een VOG verklaring.

of