Overslaan naar content

Vrijwilliger gezocht voor woongroep Mekone (Scorlewald)

Scorlewald (Schoorl)

Wat ga je doen?


Kom jij als vrijwilliger werken op onze woon- en werkgemeenschap Scorlewald in Schoorl? Wij maken graag kennis met jou!


Wat ga je doen?

Voor de bewoners van het buitenhuis Mekone bij Scorlewald zoeken wij jou! En vooral jou gezelligheid en zin om iets leuks te ondernemen. We zijn daarom dringend op zoek naar mensen die het leuk vinden om een creatieve activiteit te ondernemen of een wandeling te maken. Tevens zijn er bewoners die graag een museum bezoeken of ergens een kop koffie gaan drinken. Iedereen werkt doordeweeks dus het gaat vooral om de avonden en de weekenden.


In de rol van vrijwilliger ben jij ‘de verbinding’ met de buitenwereld. Niet alleen door de verhalen die je vertelt, maar ook door buiten Scorlewald activiteiten te ondernemen. Daarnaast kun jij nieuwe ervaringen op doen in de antroposofische zorg en wordt je onderdeel van ons gemeenschapsleven. Deze gemeenschap vormen medewerkers, bewoners en vrijwilligers samen. Je doet hierbij veel nieuwe contacten op. Gelijkwaardigheid en wederzijdse verrijking staan daarbij centraal.


Wij zijn op zoek naar mensen met inlevingsvermogen, bereidheid tot samenwerking en overleg en het is van belang dat je goed in teamverband kunt werken. Daarnaast vragen wij dat je respect hebt voor de antroposofische visie en de daaruit voortvloeiende werkwijze.

Als vrijwilliger bij Scorlewald kies je en ben je je bewust van deze visie.


Waar ga je werken?

Scorlewald is een antroposofische zorginstelling in Schoorl. Zinvol werk, gemeenschapsvorming en een rijk cultureel leven staan er hoog in het vaandel. Scorlewald heeft 22 ambachtelijke werkplaatsen waar ook mensen die van buiten de instelling komen, werken. Aan de ingang is winkellunchroom Kardeis gevestigd.

Op 10 minuten afstand van Scorlewald, net achter de duinweg, ligt één van de buitenhuizen met de naam 'Mekone'. De naam komt uit de Griekse Mythologie en was een plaats: 'te Mekone waren eens de goden en de sterfelijke mensen samen om tussen hen aanhangige twistvragen op te lossen.'

Past deze vacature bij jou?

Dit neem je mee

  • Je hebt inlevingsvermogen en werkt graag samen met anderen
  • Je stelt vragen en stemt af met anderen waar nodig;
  • Je bent nieuwsgierig naar de antroposofie.

Dit bieden we

  • Een vrijwilligersvergoeding;
  • Een plek waar jouw hulp echt waarde toevoegt, zowel voor de bewoners als voor jezelf;
  • Deel uitmaken van een warme gemeenschap op een prachtige locatie.

Dit is handig om te weten

  • Enthousiast? Meld je dan aan via onderstaande solliciteer knop. Wij nemen dan contact met je op voor een kennismaking.
  • Voor vragen kun je contact opnemen met Ellis Hoogeboom (vrijwilligerscoördinator Midgard en Scorlewald) via vrijwilligers@scorlewald.nl
  • Wij vragen van al onze nieuwe vrijwilligers een VOG verklaring.

of