Overslaan naar content

Kookhulp Midgard

Midgard (Tuitjenhorn)

Wat ga je doen?

Kom jij ons helpen bij het bereiden van een heerlijke warme lunch voor en mét onze bewoners? En eet je daarna gezellig mee?


Wat ga je doen?

Voor de bewoners van Midgard wordt er, op doordeweekse dagen, altijd een warme middag maaltijd gekookt. Wij eten namelijk nog 'ouderwets' warm tussen de middag. Jij ondersteunt in de keuken bij het bereiden van deze maaltijden. Je kunt denken aan het snijden van producten, een afwasje draaien en andere hand- en spandiensten. Je werkt altijd samen met twee andere medewerkers. In de keuken helpen de bewoners ook mee met verschillende taken. We koken zoveel mogelijk met verse en lokale producten. Het gaat om doordeweekse ochtenden, tot 12 uur, je kunt aansluitend mee eten met de warme maaltijd. Ervaring als kok is niet vereist, we zijn vooral op zoek naar enthousiasme!


Waar ga je werken?

Midgard is een woon- en werkgemeenschap in Tuitjenhorn, Noord-Holland, waar meer dan 100 jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking wonen, naar school gaan, werken en een bloeiend gemeenschapsleven onderhouden. Er is veel aandacht voor kunst en cultuur. 

Midgard is onderdeel van de Raphaëlstichting. Werken bij de Raphaëlstichting betekent samen werken aan een betekenisvol leven. Wij bieden, met 1200 collega’s en honderden vrijwilligers, zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Ook zijn we actief in de psychiatrie en verpleeghuiszorg. Bij de Raphaëlstichting werken we vanuit een antroposofische geïnspireerde visie, bij ons staat de individuele ontwikkeling van de cliënt en de medewerker centraal.

Past deze vacature bij jou?

Dit neem je mee

  • Je hebt inlevingsvermogen en werkt graag samen met anderen;
  • Je stelt vragen en stemt af met anderen waar nodig;
  • Je bent nieuwsgierig naar de antroposofie.


Dit bieden we

  • Een vrijwilligersvergoeding;
  • Een plek waar jouw hulp echt waarde toevoegt, zowel voor de bewoners als voor jezelf;
  • Deel uitmaken van een warme gemeenschap op een prachtige locatie;
  • Een introductiecursus antroposofie en eventuele andere cursussen in overleg.


Dit is handig om te weten

  • Enthousiast? Meld je dan aan via onderstaande solliciteer knop. Wij nemen dan contact met je op voor een kennismaking.
  • Voor vragen kun je contact opnemen met Ellis Hoogeboom (vrijwilligerscoördinator Midgard en Scorlewald) via vrijwilligers@midgard.nl of 06-59831020.
  • Wij vragen van al onze nieuwe vrijwilligers een VOG verklaring. 

of