Skip to content

Desem- en Banketbakker

€ 2.537 - € 3.432 per maandNovalishoeve (Texel)

Wat ga je doen?

Desem- en Banketbakker

(24-36 uur per week)

Zacht van binnen, lekker knapperig van buiten. Heerlijk om je eigen ambachtelijke brood te mogen maken! Werken met pure ingrediënten, direct van ons land. En ook nog eens uniek: hier start jouw werkdag als bakker pas om 06:30! Lijkt dit je wat? Solliciteer dan nu!

Wat ga je doen?

Voor onze bakkerij op de biologisch dynamische boerderij Novalishoeve zijn wij per oktober 2023 op zoek naar een zelfstandig werkend (desem)bakker. In de bakkerij worden onder meer diverse soorten desembrood (voor onze eigen winkel en dagcafé, maar ook voor andere winkels en horeca), taarten, koekjes en croissants gebakken. Elk brood wordt met de hand gevormd en gebakken in de stenen vloeroven. Alle producten worden gemaakt van pure ingrediënten die waar mogelijk van onze eigen boerderij afkomstig zijn: verschillende soorten graan, zuivel, eieren, groenten, kruiden en fruit. Van onze eigen grondstoffen maken we behalve brood ook andere producten zoals kaas, kwark, yoghurt en ijs.

De bakkerij vormt een zinvolle dagbesteding voor (jong)volwassenen met een psychiatrische zorgvraag en/of licht verstandelijke beperking. In jouw functie als bakker ben je als werkleider verantwoordelijk voor de werkdoelen die onderdeel uitmaken van het zorgplan van onze cliënten. Als werkleider creëer je – samen met je collega’s – een uitdagende werkplek voor 6 tot 10 cliënten, waarin zij zich verder kunnen ontwikkelen. Enerzijds beoefen je je beroep als bakker, maar nog leuker, je mag dit beroep delen met de jongeren en hen de kneepjes van het vak leren.


Past deze vacature bij jou?

Wij bieden jou:

 • Een salaris conform CAO gehandicaptenzorg in schaal 40. Dit betekent een salaris tussen de €2537en de €3432 verdient op basis van een fulltime (36 uur) werkweek.
 • Zinvol, uitdagend en belangrijk werk binnen een dynamisch en inspirerend bedrijf op een prachtige plek op Texel
 • Een contract afgestemd op jouw wensen, voor 24-36 uur per week. Uiteraard met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Reiskostenvergoeding, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.
 • Een goede pensioenvoorziening vanuit het PFZW.
 • Een leuke werkomgeving, waarbij volop ruimte is voor jouw eigen ontwikkeling
 • Mogelijkheden tot het volgende van opleidingen, trainingen en cursussen zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen omtrent de zorg en je vak.

Wij vragen van jou:

 • Voldoende professionele ervaring als zelfstandig (desem)bakker
 • Interesse heeft in en gedegen kennis heeft van ambachtelijke broodproductie en het gebruik van desem;
 • Oog voor detail en kwaliteit
 • Een sociaal hart: het begeleiden van onze jongeren doe jij met zorg en plezier! Uiteraard word je hierbij ondersteund door enkele collega’s met een achtergrond in de zorg.

Interesse?

Ben jij na het lezen van deze vacaturetekst enthousiast geworden en zou je graag deel willen gaan uitmaken van onze organisatie? Solliciteer dan direct!

Heb je nog wat vragen naar aanleiding van deze vacature? Stel ze dan per mail aan onze recruiter May Ling van Zaane . Dit kan via de sollicitatiebutton of per mail solliciteren@raphaelstichting.nl

Wij vragen altijd om een referentie. Geen zorgen, dit overleggen we natuurlijk eerst met jou. Verder is het belangrijk dat je een VOG kunt krijgen, uiteraard kan je de kosten hiervan bij ons declareren op het moment dat je start.

Kennismaken op locatie is onderdeel van de sollicitatieprocedure.


Heb je nog inhoudelijke vragen over de vacature? Die kun je stellen aan Joost Heerschop; info@novalishoeve.nl

of