Skip to content

Boer Novalishoeve Texel

€ 2.685 - € 3.749 per maandNovalishoeve (Texel)

Wat ga je doen?

Wij zijn per 1 januari 2024 op zoek naar een boer voor ons gemengde akkerbouw- en veeteeltbedrijf van ruim 45 ha.

De Novalishoeve is niet zomaar een boerenbedrijf. Het is een unieke plek waar zorg is verweven met ambachtelijke werkplaatsen en een duurzame visie op de verhouding tussen boeren en de natuur.

De Novalishoeve staat open voor bezoekers, in de winkel/dagcafé, de bakkerij en de zuivelverwerking werken jouw toekomstige collega’s samen met de cliënten aan ambachtelijke producten.

Wie meer op zoek is naar rust en ruimte kan terecht op de omliggende landbouwgrond waar de akkerbouw, groente – en veeteelt plaats vindt. Hier is voor onze cliënten, medewerkers en bezoekers een helende omgeving gecreëerd, een oplaadpunt waar men zich kan onderdompelen in de Texelse natuur.

Aan dit stukje landschapskunst ligt veel ten grondslag. Zo is er inmiddels sprake van bijna volledig gesloten kringlopen. Er worden steeds nieuwe initiatieven opgepakt om verspilling tegen te gaan en kringlopen te sluiten. Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld lokale initiatieven met andere boeren op het eiland om broed- en leefplekken voor vogels terug te brengen in het landschap. Bij de uitdagingen op het gebied van akkerbouw, groente- en veeteelt staat een gezond en mooi landschap continu hoog op de agenda en vinden we lokale samenwerking belangrijk.

Wil jij impact maken op de toekomst van de Novalishoeve en de landbouw in Nederland en heb jij frisse ideeën over biologisch dynamisch en duurzaam boeren? Solliciteer dan via de solliciteer button

Past deze vacature bij jou?


Wij bieden jou:

 • Een salaris conform CAO Gehandicaptenzorg, in schaal 45. Dat betekent dat je een salaris tussen de €2685 en €3749 per maand verdient op basis van een fulltime werkweek (36 uur).
 • De mogelijkheid tot een woning op het terrein.
 • Jij hebt de keuze uit interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan, een computerplan of de keuze om hier vakantie-uren van te kopen.
 • Een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering.
 • Een leuke baan, waarin je veel zelfstandigheid hebt!
 • Ruimte voor bijscholing, het volgen van cursussen en interessante opleidingen.

Wij vragen:

 • Een collega met een afgeronde opleiding richting biologische en dynamische veehouderij.
 • Een beschikbaarheid van minimaal 36 uur per week, met werkuren die passen bij de werkzaamheden van een boer.
 • Aantoonbare ervaring of affiniteit met het werken met (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking of psychiatrische zorgvraag. Je kan door jouw ervaring goed inspelen op de begeleiding hulpvraag en biedt structuur en veiligheid.
 • De antroposofische werkwijze is jou bekend of je bent bereid dit te leren.
 • Communicatieve vaardigheden: jij staat stevig in je schoenen, weet op een fijne manier te communiceren met je collega’s en bewoners.

Wil je voor jouw sollicitatie de Novalishoeve beter leren kennen, neem dan contact op met Joost Heerschop 0222 319 482


Wij vragen altijd om een referentie. Geen zorgen, dit overleggen we natuurlijk eerst met jou. Verder is het belangrijk dat je een VOG kunt krijgen, uiteraard kan je de kosten hiervan bij ons declareren op het moment dat je start. Zodra wij een nieuwe collega hebben gevonden halen wij de vacature offline. Mocht een van onze eigen medewerkers solliciteren dan gaan wij hier altijd mee in gesprek.

Wij vinden het belangrijk dat je op de juiste werkplaats terecht komt. Daarom is een eventuele meeloopdienst altijd onderdeel van de sollicitatieprocedure.


of