Overslaan naar content

Begeleider Zeepaard en Zeester

Scorlewald (Schoorl)

Wat ga je doen?

(24-28 uur per week)


Kom jij bij ons werken op een unieke locatie in de mooie omgeving van Schoorl?


Bij ons woonhuis Zeepaard - Zeester zijn we op zoek naar een begeleider die ons team kan versterken en zich met ons samen wil verbinden. Wij zijn een buitenhuis van Scorlewald, waar momenteel 10 bewoners wonen tussen de leeftijd van 23 tot en met 65 jaar wonen. De zorg die wij bieden is met name gericht op bewoners met licht verstandelijke beperking en in veel gevallen ook op een stoornis binnen het autisme-spectrum.

De begeleiding faciliteert de bewoners in een woonvorm waar ruimte is voor autonome ontwikkeling en het verzorgen van het gemeenschappelijk leven. De begeleiding die wij bieden is ondersteunend, gericht op ieders zelfstandigheid en en het structureren van het dag/ weekritme. Als buitenlocatie bieden wij 24- uurs zorg. Dat wil zeggen dat er altijd iemand direct aanwezig is, ofwel via de mobiele telefoon te bereiken is. Tijdens de nachten zijn er slaapdiensten aanwezig.

Van medewerkers op Zeepaard en Zeester wordt continu gevraagd om in te springen op alledaagse onderwerpen en daarin balans te zoeken tussen behoud van zelfstandigheid voor de mensen ten opzichte van de juiste vorm/intensiteit van begeleiding.
Dit vraagt openheid van geest, kritisch reflectievermogen, snel kunnen schakelen en probleemoplossend denken.


Wat ga je doen?

Samen met je collega’s draag je zorg voor de begeleiding en ondersteuning van de bewoners. Er wordt gewerkt volgens een vaste dagstructuur, waarin ook ruimte is om vanuit eigen initiatief activiteiten met de bewoners te ondernemen. Voor alle bewoners geldt dat zij hun zelfstandigheid willen behouden en ontwikkelen waar dit mogelijk is.


Je werkt de diensten op Zeepaard en Zeester solistisch en ziet je collega's alleen met vergaderingen of gezamenlijke scholingsmomenten, dit vraagt om een goede overdracht en nauwe communicatie met elkaar.Past deze vacature bij jou?

Wij bieden jou:

 • Een salaris conform CAO (Gehandicaptenzorg), in schaal 35  Dat betekent dat je een salaris tussen de €2338 en €3294 per maand verdient op basis van een fulltime werkweek (36 uur)
 • Een jaarcontract voor 24-28 uur per week, afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden. Uiteraard met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Jij hebt de keuze uit interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan, een computerplan of de keuze om hier vakantie-uren van te kopen.
 • Een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering.
 • De mogelijkheid om verschillende trainingen, cursussen en workshops te volgen om jouw kennis op pijl te houden.

Wij vragen:

 • Een collega met een afgeronde opleiding richting Maatschappelijke Zorg of Pedagogiek of verpleegkunde (minimaal mbo-3 niveau).
 • Je beschikt over kennis en affiniteit in het werken met bewoners met een zorgvraag.
 • Je kan gestructureerd werken en je kan deze structuur ook aan bewoners bieden.
 • Je hebt kennis of bent bereid om je te ontwikkelen in de antroposofische zorg en sociaaltherapie.
 • Je kunt goed samenwerken, maar ook zelfstandig.
 • Door jouw fijne communicatie weet je met de bewoners een goede band op de bouwen, duidelijkheid te verschaffen en laat je je niet snel uit het veld slaan.
 • Je durft feedback te geven en te ontvangen.

Interesse?

Ben jij na het lezen van deze vacaturetekst enthousiast geworden en zou je graag deel willen gaan uitmaken van onze organisatie? Solliciteer dan direct! Stuur je cv en motivatie per mail naar: solliciteren@raphaelstichting.nl en vermeld in de titel op welke vacature je solliciteert.


Heb je nog wat vragen naar aanleiding van deze vacature? Stel ze dan aan onze recruiter May Ling van Zaane. Dit kan per mail via solliciteren@raphaelstichting.nl


Wij vragen altijd om een referentie. Geen zorgen, dit overleggen we natuurlijk eerst met jou. Verder is het belangrijk dat je een VOG kunt krijgen, uiteraard kan je de kosten hiervan bij ons declareren op het moment dat je start. Zodra wij een nieuwe collega hebben gevonden halen wij de vacature offline. Mocht een van onze eigen medewerkers solliciteren dan gaan wij hier altijd mee in gesprek.

Kennismaken op locatie is onderdeel van de sollicitatieprocedure.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of