Skip to content

Persoonlijk Begeleider Rennerward

€ 2.617 - € 3.535 per maandScorlewald (Schoorl)

Wat ga je doen?

(28 uur per week)


Persoonlijk Begeleider Renneward


Renneward zet zich in om de individuele ontwikkeling van de cliënten te bevorderen op basis van menskundig inzicht en liefdevolle interesse. De cliënten krijgen ondersteuning en begeleiding die aansluiten op hun specifieke behoeften en mogelijkheden. Beschut wonen betekent dat er 24 uur per dag begeleiding en toezicht geboden wordt. Uitgangspunt voor de cliënten is om regie te krijgen op hun leven. Deze zorgvorm wordt ingezet voor kwetsbare cliënten met als doelstelling om de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van deze cliënten te vergroten. De ondersteuning is individueel afgestemd op de cliënt.

Er wordt een hoge mate van zelfstandigheid en taak volwassenheid verwacht van de medewerker. Daarbij is het belangrijk dat er systeem gericht gewerkt wordt. Driehoekskunde is een groot onderdeel hierin. We werken tevens vanuit een antroposofische gedachtegoed.


Wat ga je doen?

Samen met je collega’s draag je zorg voor de begeleiding en verzorging van de bewoners. Je bent persoonlijk begeleider voor een aantal bewoners. Je observeert, signaleert en rapporteert en bent aanwezig bij vergaderingen.

Er wordt gewerkt volgens een vaste dagstructuur, waarin ook ruimte is om vanuit eigen initiatief activiteiten met de bewoners te ondernemen. Jij biedt overzicht en duidelijkheid aan de bewoners en zorgt voor een fijne sfeer op het woonhuis. De diversiteit in zorgvraag maakt het werken juist leuk en afwisselend, waarbij een goede samenwerking met je collega’s van essentieel belang is.


Wie zijn wij?

Scorlewald is een antroposofische woon-werkgemeenschap in Schoorl. We bieden zorg aan volwassenen met een verstandelijke beperking. Zinvol werk, gemeenschapsvorming en een rijk cultureel leven staan bij ons hoog in het vaandel. Er zijn diverse ambachtelijke werkplaatsen waar ook dagbesteding wordt geboden aan cliënten die thuis wonen. Daarnaast maken een aantal buiten locaties onderdeel uit van de organisatie.
 Scorlewald is onderdeel van de Raphaëlstichting.


Past deze vacature bij jou?

Wat bieden wij?

 • Een salaris volgens cao Gehandicaptenzorg, schaal 45 . Dit betekent dat je een salaris tussen de €2617 en €3535 per maand
  verdient op basis van een fulltime werkweek (36 uur) (loon is gebaseerd op de CAO verhoging met ingang van 1 december 2023)
 • Jij hebt de keuze uit interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan, een computerplan of de keuze om hier vakantie-uren van te kopen.
 • Een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering.
 • Voldoende mogelijkheden tot (bij)scholing en workshops.
 • Een leuke baan met een grote mate van zelfstandigheid en flexibiliteit.

Wat neem je mee?

 • Je hebt kennis op het gebied van begeleiding op hbo niveau of mbo-4 niveau aangevuld met meerjarige ervaring en kennis van de specifieke doelgroep is vereist
 • Je beschikt over sociale vaardigheden zoals tact, vriendelijkheid, geduld en hulpvaardigheid zijn vereist bij begeleiden van cliënten en het uitvoeren van ADL-activiteiten bij cliënten
 • Je hebt overtuigingskracht, het kunnen bewaren van de eigen houding en overbruggen van tegenstellingen en geven van feedback en instrueren van (ondersteunend) begeleiders zijn vereist voor het coördineren van zorg en begeleiding en bij het verrichten van interventies in de meer complexe situaties, passend bij de begeleiding van cliënten met gedragsproblematiek.
 • Je bent beschikt over goede sociale vaardigheden zoals tact, inlevingsvermogen, feedback geven, motiveren en stimuleren
 • Je hebt kennis van antroposofie of wilt je erin verdiepen en je bent bereid om vanuit deze waardes te werken.
 • Je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
 • Je bent communicatief vaardig en weet hierdoor een goede band te onderhouden tussen cliënt, ouders en begeleiders.
 • Je hebt kennis van LVB in combinatie met psychiatrie en/of VG dit is een vereiste.


Interesse?

Ben jij na het lezen van deze vacaturetekst enthousiast geworden en zou je graag deel willen gaan uitmaken van ons team? Solliciteer dan direct via de oranje solliciteerbutton!

Wij vragen altijd om een referentie. Geen zorgen, dit overleggen we natuurlijk eerst met jou. Verder is het belangrijk dat je een VOG kunt krijgen, uiteraard kan je de kosten hiervan bij ons declareren op het moment dat je start. Zodra wij een nieuwe collega hebben gevonden halen wij de vacature offline.

Kennismaken op locatie is onderdeel van de sollicitatieprocedure.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of