Overslaan naar content

Begeleider Parsifal

Scorlewald (Schoorl)

Wat ga je doen?

(28 uur)


“Geen dag is hetzelfde”

“Een dynamische groep die volop in ontwikkeling is, verder helpen op hun pad naar volwassenheid”

“Spelletjes doen, samen bewegen en helpen daar waar het moeilijk is”
Parsifal is een woonhuis voor jong-volwassenen tussen de 20 en 31 jaar. Er wordt gewerkt vanuit de visie van de Raphaëlstichting, Scorlewald en de antroposofische mensvisie. Daarnaast hebben we door onze doelgroep een aparte plek binnen Scorlewald.


Jonge mensen, al dan niet vanuit ouderlijk huis, waarvan hun toekomst nog verder onderzocht en vormgegeven kan worden. Met een jong team van integere, gemotiveerde mensen die enerzijds het dagelijks leven begeleiden en anderzijds proberen te zoeken naar mogelijkheden en kansen van elke individuele bewoner.


Wat ga je doen?
Je werkt op twee groepen van zes en zeven jongvolwassenen. De hulpvraag van de verschillende bewoners is heel divers. Zo wonen er naast verschillende bewoners met een lichte verstandelijke beperking, 2 rolstoelafhankelijke bewoners en 2 bewoners met een visuele beperking op Parsifal. Dit resulteert in een dynamische afwisseling van taken in zowel het begeleiden, als het ondersteunen en verzorgen van de bewoners in het dagelijks leven. Je ondersteunt de bewoners bij het behalen van de doelen waaraan ze werken op weg naar zelfstandigheid. Je bent vertegenwoordiger van een aantal bewoners en aanspreekpunt voor hun ouders. Je observeert, signaleert en rapporteert. Je bent aanwezig en hebt inbreng bij vergaderingen, multidisciplinair overleggen en scholingsbijeenkomsten.


Past deze vacature bij jou?


Wat bieden wij?

 • Een salaris volgens cao Gehandicaptenzorg, schaal 35. Dit betekent dat je een salaris tussen de €2393 en €3360 per maand verdient op basis van een fulltime werkweek (36 uur)
 • Jij hebt de keuze uit interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan, een computerplan of de keuze om hier vakantie-uren van te kopen.
 • Een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering.
 • Voldoende mogelijkheden tot (bij)scholing en workshops.
 • Een leuke baan met een grote mate van zelfstandigheid en flexibiliteit.


Wat neem je mee?

 • Je bent minimaal in het bezit van een opleiding MMZ-niveau 3
 • Je bent flexibel en kan omgaan met een wisselend (tweewekelijks) rooster, waarbij het werken in de weekenden en avonden geen probleem voor je vormt.
 • Je staat stevig in je schoenen en hebt ervaring met moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Je hebt kennis van antroposofie of wilt je erin verdiepen en je bent bereid om vanuit deze waardes te werken.
 • Je bent communicatief vaardig en weet hierdoor een goede band te onderhouden tussen cliënt, ouders en begeleiders.
 • Je kunt creatief en flexibel inspelen op de hulpvraag van de bewoners.
 • Je biedt structuur en houdt overzicht.
 • Je bent enthousiast en kunt jonge mensen motiveren op een positieve manier.


Wie zijn wij?
Scorlewald is een antroposofische woon-werkgemeenschap in Schoorl. We bieden zorg aan volwassenen met een verstandelijke beperking. Zinvol werk, gemeenschapsvorming en een rijk cultureel leven staan bij ons hoog in het vaandel. Er zijn diverse ambachtelijke werkplaatsen waar ook dagbesteding wordt geboden aan cliënten die thuis wonen. Daarnaast maken een aantal buiten locaties onderdeel uit van de organisatie.
 Scorlewald is onderdeel van de Raphaëlstichting.


Interesse?

Ben jij na het lezen van deze vacaturetekst enthousiast geworden en zou je graag deel willen gaan uitmaken van ons team? Solliciteer dan direct via de oranje solliciteerbutton!


Heb je nog wat vragen naar aanleiding van deze vacature? Stel ze dan aan onze recruiter May Ling van Zaane . Dit kan per mail via solliciteren@raphaelstichting.nl


 


Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Dennis Timmer (teamleider) via 06-86872809.


Wij vragen altijd om een referentie. Geen zorgen, dit overleggen we natuurlijk eerst met jou. Verder is het belangrijk dat je een VOG kunt krijgen, uiteraard kan je de kosten hiervan bij ons declareren op het moment dat je start. Zodra wij een nieuwe collega hebben gevonden halen wij de vacature offline.


Kennismaken op locatie is onderdeel van de sollicitatieprocedure.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.of