Overslaan naar content

Begeleider Novalishuis

Breidablick (Middenbeemster)

Wat ga je doen?

(16 tot 36 uur)

Onze medewerkers over werken op het Novalishuis: ‘Het zijn drie verschillende groepen, maar samen zijn we één team. Een gezellig team dat voor elkaar klaar staat, ook in moeilijke situaties. Geen dag is hetzelfde en dat houdt het werk dynamisch. Je leert voldoening te halen uit kleine dingen die je samen behaalt, met bewoners én collega’s.’


Wat ga je doen?

Het Novalishuis is een besloten woongroep. Hoewel er drie verschillende groepen zijn gevestigd, zijn we samen één team. De menselijke warmte die je hier voelt en maakt dat het werk- en woonplezier volop aanwezig is. Als team lachen we veel met elkaar, hebben we veel plezier en staan we voor elkaar klaar.
Op het Novalishuis wonen in totaal 21 bewoners, bij alle bewoners is er sprake van een matige tot ernstige verstandelijke beperking, in combinatie met bijkomende problematiek (een VG 7 indicatie). Denk hierbij aan autisme, zintuiglijke beperkingen, syndroom van Down of lichamelijke problematiek.

In deze huizen staan de sociale veiligheid en geborgenheid voorop. Zo help jij bewoners te werken aan hun persoonlijke groei. En tegelijkertijd werken zij met jou aan je eigen persoonlijke ontwikkeling. Je leert hier observeren, communiceren en je eigen grenzen ontdekken en stellen. De variatie aan situaties waar je in terecht komt, helpt je om je aanpassingsvermogen en probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen. Of je nu geïnteresseerd bent in de psychologische aspecten, de medische kant of de sociale dynamiek, er is hier voor elk wat wils. Hier heb je een unieke kans om te groeien, te leren en een verschil te maken in het leven van onze bijzondere bewoners.

Op de drie groepen kunnen verbale en soms ook fysieke agressie voorkomen. Cruciaal is daarom het opbouwen van een goede band met de bewoners en het begrijpen van hun dagelijkse structuur en routines. Door deze connectie en begrip, ben je in staat om op een de-escalerende manier te handelen. Met de juiste benadering, kennis en met behulp van interne training en scholing is het vaak mogelijk om te voorkomen dat een situatie escaleert. Dit is niet alleen van belang voor jouw veiligheid, maar ook voor het welzijn en het comfort van onze bewoners. Wij zeggen altijd, we beleven soms spannende tijden, maar samen komen we er altijd uit

Iedere dag is anders, en dat maakt het werken hier zo leuk. Wij hebben een divers team van ongeveer 35 collega’s. Per dienst werk je samen met ongeveer zeven collega’s. Dat betekent dat je altijd terug kan vallen op je collega. Samen met de bewoners werk je volgens de dagstructuur en lever je zorg op maat. Je kunt je vrij bewegen op het terrein dus een paar goede wandelschoenen aan doen is geen overbodige luxe want samen met de bewoners ga je lekker op pad. Je werkt met bewoners in groepsverband maar er wordt ook 1 op 1 begeleiding geboden aan een tweetal bewoners.

Je bent vrij om mee te denken aan een zinvolle dagstructuur, samen werken we aan een betekenisvol leven


De dag begint met een overdracht. De nachtwacht praat jou bij en je leest de rapportages door. De informatie uit deze overdracht geeft je inzicht in eventuele gebeurtenissen van de nacht en helpt je voorbereiden op de dag die voor je ligt. Zodra de overdracht klaar is, zetten jullie de medicatie voor de bewoners klaar, zodat elke bewoner op het juiste moment de juiste medicijnen krijgt. Na het voorbereidende werk in de ochtend, start een deel van de bewoners met een dagopening in de centrale hal op het terrein van Breidablick. Daarna gaat een deel van de bewoners naar hun werk. Ze keren terug voor een gezamenlijke warme lunch en gaan daarna weer aan de slag. Rond vijf uur 's middags komen zij weer terug.

Sommige bewoners hebben extra zorg nodig en blijven gedurende de dag op de groep. Twee bewoners hebben 1 op 1 begeleiding en wanneer een bewoner bijvoorbeeld te onrustig is kan ervoor worden gekozen dat diegene dag thuis blijft en dat zij niet naar het werk gaat

Je begeleid de bewoners met de ADL-werkzaamheden variëren: soms neem je taken volledig over en andere keren begeleid je alleen en stimuleer je de zelfstandigheid van de bewoner. Door de juiste handelingen uit te voeren en dingen te zeggen, geef jij de bewoners vertrouwen en kunnen ze zich ontwikkelen.Past deze vacature bij jou?

Wij bieden jou:

 • Een salaris conform CAO Gehandicaptenzorg, in schaal 40. Dat betekent dat je een salaris tussen de €2617 en €3535 per maand verdient op basis van een fulltime werkweek (36 uur).
 • Jij hebt de keuze uit interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan, een computerplan of de keuze om hier vakantie-uren van te kopen.
 • Een jaarcontract van minimaal 16 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering.
 • Een opleiding tot 1-op-1 begeleider: op die manier kun je volgens de gebruikelijke methoden ook deze vorm van begeleiding aan onze bewoners bieden.
 • Passende scholing voor werken met MVG en mogelijkheid tot individuele scholing en coaching.
 • Een leuke baan, waarin een goede samenwerking centraal staat; we helpen, steunen elkaar waar nodig en er heerst een open en informele werksfeer.


Wij vragen:

 • Een collega met een afgeronde mbo-3 opleiding richting MMZ, pedagogiek of een soortgelijke opleiding.
 • Een beschikbaarheid van 16 tot 36 uur per week. Je draait mee in ons rooster en komt van maandag tot en met zondag 06:45 uur en 22:00 uur te werken. Je werkt hierbij zowel op de groep, als 1-op-1-begeleider.
 • Aantoonbare ervaring met het werken in de gehandicaptenzorg of met het geven van begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking. Je kan door jouw ervaring goed inspelen op de begeleidingshulpvraag en biedt structuur en veiligheid.
 • De antroposofische werkwijze is jou bekend of je bent bereid dit te leren.
 • Communicatieve vaardigheden: jij staat stevig in je schoenen, weet op een fijne manier te communiceren met je collega’s en bewoners.
 • Een collega die kan reflecteren op zijn/haar eigen handelen en op dat van een ander. Als team willen we groeien en daarbij is feedback en leren van ons eigen handelen ontzettend belangrijk.


Interesse?

Ben jij na het lezen van deze vacaturetekst enthousiast geworden en zou je graag deel willen gaan uitmaken van onze organisatie? Solliciteer dan direct via de oranje solliciteerbutton!Wij vragen altijd om een referentie. Geen zorgen, dit overleggen we natuurlijk eerst met jou. Verder is het belangrijk dat je een VOG kunt krijgen, uiteraard kan je de kosten hiervan bij ons declareren op het moment dat je start.


Kennismaken op locatie is onderdeel van de sollicitatieprocedure.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of