Overslaan naar content

Begeleider Lohengrin

Scorlewald (Schoorl)

Wat ga je doen?

Samen uit, Samen thuis! Wil jij zorg dragen voor onze gezellige bewoners op Scorlewald? Kom dan ons team versterken als Begeleider op woonhuis Lohengrin. Ons team is betrokken en we hebben als collega’s veel voor elkaar over.
Op Lohengrin wonen 16 bewoners waarvan het merendeel van de bewoners 55+ is. Er is grote diversiteit zowel in de mate van beperking als in de behoefte aan begeleiding. Op Lohengrin staat warme zorg centraal. Medewerkers van Lohengrin helpen de bewoners in hun dagelijkse woon en werk leven, zowel op het gebied van ADL als ondersteuning in de ontwikkeling. Lohengrin is onderverdeeld in woongroepen Oost en West waarbij de bewoners zowel intern, als in een eigen appartement wonen. Structuur is belangrijk voor de bewoners van Lohengrin. Zowel het begeleiden als de verzorging zijn belangrijke aspecten. Er is grote diversiteit zowel in de mate van beperking als in de behoefte aan begeleiding.Wat ga je doen?


Als Begeleider bied je begeleiding en verzorging aan onze bewoners met een verstandelijke beperking. De begeleiding richt zich voornamelijk op het bieden van (dag)structuur, ADL-zorg en het stimuleren van de zelfredzaamheid. Ook ondersteun je de Persoonlijk Begeleiders bij het opstellen en uitvoeren van de zorgplannen. Daarnaast zorg je voor een gezellige, huiselijke sfeer op de groep. Dit doe je bijvoorbeeld door spelletjes te spelen met de bewoners of een wandeling te maken. Bovendien is er ruime gelegenheid om te onderzoeken waar jouw talenten en wensen liggen voor aanvullende taken of projecten.


Wie zijn wij?
Scorlewald is een antroposofische woon-werkgemeenschap in Schoorl. We bieden zorg aan volwassenen met een verstandelijke beperking. Zinvol werk, gemeenschapsvorming en een rijk cultureel leven staan bij ons hoog in het vaandel. Er zijn diverse ambachtelijke werkplaatsen waar ook dagbesteding wordt geboden aan cliënten die thuis wonen. Daarnaast maken een aantal buiten locaties onderdeel uit van de organisatie. Scorlewald is onderdeel van de Raphaëlstichting.Past deze vacature bij jou?


Wij bieden jou:

 • Een salaris conform CAO (Gehandicaptenzorg), in schaal 35, afhankelijk van je kennis en ervaring. Dat betekent dat je een salaris tussen de € 2388,- en € 3294,- per maand verdient op basis van een fulltime werkweek (36 uur)

 • Jij hebt de keuze uit interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan, een computerplan of de keuze om hier vakantie-uren van te kopen.

 • Een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn

 • Je krijgt 8% vakantiegeld en daarnaast ook nog een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een leuke baan met een grote mate van zelfstandigheid en flexibiliteit.

 • Ruimte voor bijscholing, het volgen van cursussen en interessante opleidingen.Wie zoeken we?


Begeleider bij Scorlewald ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van onze bewoners bij het dagelijks leven. Om deze rol succesvol te vervullen, zijn de volgende functievereisten van belang:


 • Je bent minimaal 24 uur per week beschikbaar.
 • Je hebt een afgeronde opleiding in de zorg op MBO-niveau 3.
 • Je bent in staat om zelfstandig te werken en hebt een proactieve houding.
 • Je bent communicatief vaardig en kunt goed samenwerken met collega's en andere zorgprofessionals.
 • Je bent flexibel en bereid om onregelmatige diensten te werken.
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep en bent in staat om hen te ondersteunen bij hun ontwikkeling.Interesse?
Heb je nog vragen naar aanleiding van deze vacature? Dit kan via onze recruiter May Ling van Zaane via het e-mailadres solliciteren@raphaelstichting.nl.


Wij vragen altijd om een referentie. Geen zorgen, dit overleggen we natuurlijk eerst met jou. Verder is het belangrijk dat je een VOG kunt krijgen, uiteraard kan je de kosten hiervan bij ons declareren op het moment dat je start. Zodra wij een nieuwe collega hebben gevonden halen wij de vacature offline. Gezellig een dagje meelopen op locatie, is ook onderdeel van de sollicitatieprocedure.

of