Overslaan naar content

Begeleider Gyburc & Gawan

Scorlewald (Schoorl)

Wat ga je doen?

(28-32 uur per week)


Ben jij klaar voor een nieuw avontuur in de gehandicaptenzorg? In het mooie Schoorl vind je op Scorlewald de huizen Gyburc en Gawan. De bewoners hier zijn levendig, kleurrijk en elk van hen heeft een uniek verhaal. In deze werk- en leefomgeving zien we individuen niet als een nummer, maar als unieke personen met eigen behoeften en verhalen. Of je nu een begeleider of persoonlijk begeleider bent, jij maakt hier het verschil. Benieuwd naar jouw plaats in ons verhaal?



Meer over de bewoners van Gyburc en Gawan

De fantastische bewoners van Gyburc en Gawan zijn tussen de dertig en zeventig jaar. Zij hebben behoefte aan structuur en begeleiding. Zij hebben namelijk diverse problematieken. Van dwangstoornissen tot autisme en andere aandoeningen. We streven naar een warme, gestructureerde zorgomgeving, waar elke bewoner de kans krijgt om zelfstandig te groeien, ongeacht hun uitdagingen. Het samenspel van diverse achtergronden en levenservaringen maakt dat elke dag dynamisch is. Sommige bewoners zijn in staat om verbaal te communiceren, terwijl anderen non-verbaal zijn. Jij speelt als begeleider in op de individuele communicatiebehoeften van elke bewoner. Het werken met hen vraagt van jou als begeleider inzicht, geduld en standvastigheid. Sommige bewoners vertonen moeilijk verstaanbaar gedrag. Het is essentieel dat jij hun behoeften en triggers begrijpt om op een passende manier te kunnen begeleiden.

Op Gyburc heerst een zogenaamde gezinsdynamiek. Bij Gawan ligt de nadruk meer op individuele begeleiding. Ritme en regelmaat zijn in beide huizen de sleutel. Dat voel je elke dag in de dagelijkse kleine en grote dingen.


Wat maakt deze werkplek zo bijzonder?

Gyburc en Gawan zijn besloten woongroepen. Hoewel de huizen zelf niet zo modern zijn, is het de menselijke warmte die je hier voelt en maken dat het werk- en woonplezier volop aanwezig is. In deze huizen staan de sociale veiligheid en geborgenheid voorop. Zo help jij bewoners te werken aan hun persoonlijke groei. En tegelijkertijd werken zij met jou aan je eigen persoonlijke ontwikkeling. Je leert hier observeren, communiceren en je eigen grenzen ontdekken en stellen. De variatie aan situaties waar je in terecht komt, helpt je om je aanpassingsvermogen en probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen. Of je nu geïnteresseerd bent in de psychologische aspecten, de medische kant of de sociale dynamiek, er is hier voor elk wat wils. Hier heb je een unieke kans om te groeien, te leren en een verschil te maken in het leven van onze bijzondere bewoners.

Op beide groepen komen kunnen verbale en soms ook fysieke agressie voorkomen. Cruciaal is daarom het opbouwen van een goede band met de bewoners en het begrijpen van hun dagelijkse structuur en routines. Door deze connectie en begrip, ben je in staat om op een de-escalerende manier te handelen. Met de juiste benadering, kennis en met behulp van interne training en scholing is het vaak mogelijk om te voorkomen dat een situatie escaleert. Dit is niet alleen van belang voor jouw veiligheid, maar ook voor het welzijn en het comfort van onze bewoners.


Hoe ziet een werkdag eruit?

De dag begint met een overdracht. De nachtwacht praat jou bij en je leest de rapportages door. De informatie uit deze overdracht geeft je inzicht in eventuele gebeurtenissen van de nacht en helpt je voorbereiden op de dag die voor je ligt. Zodra de overdracht klaar is, zetten jullie de medicatie voor de bewoners klaar, zodat elke bewoner op het juiste moment de juiste medicijnen krijgt. Na het voorbereidende werk in de ochtend, start een deel van de bewoners met een dagopening in de centrale hal op het terrein van Scorlewald. Daarna gaat een deel van de bewoners naar hun werk. Ze keren terug voor een gezamenlijke warme lunch en gaan daarna weer aan de slag. Rond vijf uur 's middags komen zij weer terug.

Sommige bewoners hebben extra zorg nodig en blijven gedurende de dag in de groep. Dit kan variëren van één-op-één begeleiding tot intensievere Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL). Deze ADL-werkzaamheden variëren: soms neem je taken volledig over en andere keren begeleid je alleen en stimuleer je de zelfstandigheid van de bewoner. Door de juiste handelingen uit te voeren en dingen te zeggen, geef jij de bewoners vertrouwen en kunnen ze zich ontwikkelen.


Past deze vacature bij jou?

Past deze vacature bij jou?

Wat bieden wij?

  • Een salaris volgens cao Gehandicaptenzorg, begeleider B schaal 40 Dit betekent dat je een salaris tussen de €2617 en €3535 per maand verdient op basis van 36 uur.
  • Jij hebt de keuze uit interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan, een computerplan of de keuze om hier vakantie-uren van te kopen.
  • Een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering.
  • Volop mogelijkheden tot (bij)scholing en workshops.
  • Een leuke baan met een grote mate van zelfstandigheid en flexibiliteit.


Wat neem je mee?

  • Je bent minimaal in het bezit van een opleiding MMZ-niveau 4.
  • Je staat stevig in je schoenen en hebt ervaring met moeilijk verstaanbaar gedrag.
  • Je bent communicatief vaardig en weet hierdoor een goede band te onderhouden tussen cliënt, ouders en begeleiders.
  • Je kunt creatief inspelen op de hulpvraag van de bewoners.
  • Je biedt bewoners structuur.
  • Je hebt kennis van antroposofie of wilt je erin verdiepen en je bent bereid om vanuit deze waardes te werken.
  • Je bent flexibel en kan omgaan met een wisselend rooster, waarbij het werken in de
  • weekenden en avonden geen probleem voor je vormt.


Wie zijn wij?
Scorlewald is een antroposofische woon-werkgemeenschap in Schoorl. We bieden zorg aan volwassenen met een verstandelijke beperking. Hier werken we samen aan betekenisvol leven. Zinvol werk, gemeenschapsvorming en een rijk cultureel leven staan bij ons hoog in het vaandel. Scorlewald is onderdeel van de Raphaëlstichting.


Interesse?

Ben jij enthousiast geworden en wil je graag uitmaken van het team? Solliciteer dan direct via de oranje solliciteerbutton!

Wij vragen altijd om een referentie. Geen zorgen, dit overleggen we natuurlijk eerst met jou. Verder is het belangrijk dat je een VOG kunt krijgen, uiteraard kan je de kosten hiervan bij ons declareren op het moment dat je start.

Kennismaken op locatie is onderdeel van de sollicitatieprocedure.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of