Overslaan naar content

Begeleider Elias Beneden

Midgard (Tuitjenhorn)

Wat ga je doen?

(24-28 uur per week met optie tot uitbreiding uren)
Wat ga je doen?
Op Elias beneden wonen zeven bewoners met een complexe zorgvraag. De bewoners hebben een ernstige verstandelijke beperking en sommigen een lichamelijke beperking. Je begeleidt de bewoners in de dagelijkse verzorging, dit is maatwerk op sociaal, emotioneel en lichamelijk niveau. Bewoners hebben een eigen (slaap)kamer waarin zij op zichzelf kunnen zijn. Het accent van het leven ligt echter in de huiskamer. Als begeleider ben je mede verantwoordelijk voor de inzet van de meerzorg van bepaalde bewoners. De bewoners vragen een liefdevolle, huiselijke sfeer die de nadruk legt op een veilige, vertrouwde omgeving waarin de bewoners kunnen leven.


Waar ga je werken?

Midgard is een woon- en werkgemeenschap in Tuitjenhorn (Noord-Holland), waar meer dan 100 jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking wonen, naar school gaan, werken en een bloeiend gemeenschapsleven onderhouden. Er zijn kleine woongroepen en verschillende werkplaatsen. Er is veel aandacht voor cultuur, zang, ambacht en creativiteit. De huizen zijn warm ingericht en we gebruiken biologisch (dynamische) producten. Bij ons staan gelijkwaardigheid en ontwikkelingsmogelijkheden voorop. Als begeleider bouw je een unieke band op met de bewoners omdat zij in de meeste gevallen lang bij ons wonen. Midgard is onderdeel van de Raphaëlstichting.


Werken bij de Raphaëlstichting betekent samen werken aan een betekenisvol leven. Wij bieden, met 1200 collega’s en honderden vrijwilligers, zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Ook zijn we actief in de psychiatrie en verpleeghuiszorg. Bij de Raphaëlstichting werken we vanuit een antroposofische geïnspireerde visie, bij ons staat de individuele ontwikkeling van de cliënt en de medewerker centraal.Wij laten ons inspireren door de antroposofie. Dat betekent dat we kijken naar de gezonde kern die in ieder mens aanwezig is, ondanks het soms moeilijk verstaanbare gedrag. We bouwen met elkaar aan een betekenisvol leven met alles wat daar bij hoort, van wonen tot werken. Onze woonhuizen en werkplaatsen zijn sfeervolle plekken waar je je veilig en gezien voelt.

Onze kernwaarden zijn:

>> Gelijkwaardigheid | Of je nu cliënt of begeleider bent, we zijn allemaal mensen met gelijke behoeftes die, gezien, erkend en gewaardeerd willen worden.

>> Wederkerigheid | Wij gaan ervan uit dat de zorgrelatie twee kanten op werkt. Wij onderzoeken niet alleen het gedrag van de ander, maar reflecteren ook op eigen gedrag en handelen.

>> Ontwikkeling | Door te leren van elkaar vergroten wij onze menswaardigheid. Wij geven elkaar de ruimte om te worden wie we zijn.

>> Verbinding | Kwalitatieve zorg betekent voor ons een open communicatie en warme verbinding in de driehoek: familieleden/verwanten - cliënt - professional.


Past deze vacature bij jou?

Wij bieden jou:

 • Een salaris conform CAO (Gehandicaptenzorg), in schaal 35, afhankelijk van je kennis en ervaring. Dat betekent dat je een salaris tussen de €2.338 en €3.294 per maand verdient op basis van een fulltime werkweek (36 uur).
 • Een contract van 24-28 uur per week
 • Jij hebt de keuze uit interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan, een computerplan of de keuze om hier vakantie-uren van te kopen.
 • Een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering.
 • Voldoende mogelijkheden tot (bij)scholing en/of opleidingen en workshops.
 • Een leuke baan met een grote mate van zelfstandigheid en flexibiliteit.


Wij vragen:

 • Je bent in het bezit van een MMZ, verzorgende IG of een soortgelijke opleiding op minimaal mbo 3 niveau.
 • Je beschikt over kennis en affiniteit in het werken met bewoners met een complexe zorgvraag.
 • Een beschikbaarheid van 15 uur per week. Je draait mee in ons rooster en komt onregelmatig te werken. Dat betekent dat je zowel op dag-, avond- als weekenddiensten wordt ingeroosterd.
 • Je kan gestructureerd werken en je kan deze structuur ook aan bewoners bieden.
 • Je hebt kennis of bent bereid om je te ontwikkelen in de antroposofische zorg en sociaaltherapie.
 • Door jouw fijne communicatie weet je met de bewoners een goede band op de bouwen, en een veilige situatie te creëren.
 • Je durft feedback te geven en te ontvangen.


Wie zijn wij?
Midgard is onderdeel van de antroposofische Raphaëlstichting. Midgard is een woon- en werkgemeenschap voor 110 bewoners met een verstandelijke of meervoudige beperking in Tuitjenhorn. De bewoners zijn voornamelijk (jong) volwassenen met een bijzondere vraag naar ondersteuning in hun ontwikkeling. Midgard maakt deel uit van de Raphaëlstichting, een antroposofische zorgaanbieder in Noord- en Zuid-Holland.


Interesse?

Ben jij na het lezen van deze vacaturetekst enthousiast geworden en zou je graag deel willen gaan uitmaken van onze organisatie? Solliciteer dan direct via de oranje solliciteerbutton!

Wij vragen altijd om een referentie. Geen zorgen, dit overleggen we natuurlijk eerst met jou. Verder is het belangrijk dat je een VOG kunt krijgen, uiteraard kan je de kosten hiervan bij ons declareren op het moment dat je start. 

Kennismaken op locatie is onderdeel van de sollicitatieprocedure.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of