Overslaan naar content

Begeleider Elias Boven

Midgard (Tuitjenhorn)

Wat ga je doen?

Begeleider Elias Boven


(24 uur per week)

Heb jij ervaring als Begeleider en wil je graag een nieuwe uitdaging? Kom werken op de Elias groep!Wat ga je doen?

Je komt te werken op woonhuis Elias, op de bovenverdieping. Op dit huis woont een gemengde groep van bewoners, die zowel begeleiding als verzorging nodig hebben. Ze hebben een verstandelijke beperking, met aanvullende lichamelijke beperkingen. Jij als begeleider verzorgt en begeleidt ze!
Het is een dynamische groep, er wordt veel lol gemaakt en hebben plezier met elkaar. De jongste bewoner is 23 jaar en de oudste bewoner 65 jaar. Je komt te werken in een hecht team van collega’s, die voor elkaar klaar staan en die jou zullen helpen snel je plekje in het team te vinden.

Bewoners hebben een eigen (slaap)kamer waarin zij op zichzelf kunnen zijn. Het accent van het leven ligt echter in de huiskamer, zodat er een beroep wordt gedaan op het ontwikkelen van sociale vaardigheden.

Het uitgangspunt van de begeleiding is de individuele ontwikkeling naar lichaam, ziel en geest. Zorg te verlenen aan iemand met een ontwikkelingsvraag betekent in dat geval meer dan alleen het waken over iemands fysiek en psychisch welzijn. Het gaat om het vinden en benutten van individuele ontwikkelingsmogelijkheden. Daarom zal de begeleider niet alleen de natuurlijke en huiselijke omgeving verzorgen, maar ook aan zijn eigen innerlijke houding werken. Want de innerlijke luisterkwaliteit van de medewerker is vaak bepalend voor de mate waarin een bewoner zijn intenties duidelijk kan maken.

Een belangrijk doel van de antroposofische gehandicaptenzorg is dat mensen zich kunnen thuisvoelen op aarde. Iemand met een ontwikkelingsvraag kan vaak hulp gebruiken om ‘goed in zijn vel’ te zitten en het aardse bestaan aantrekkelijk te vinden. De begeleider in het wonen wil daarom een goede sfeer scheppen waarin een mens kan voelen dat het waarde heeft om samen met anderen op aarde te leven.Over Midgard

Midgard is een woon- en werkgemeenschap in Tuitjenhorn, Noord-Holland, waar meer dan 100 jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking wonen, naar school gaan, werken en een bloeiend gemeenschapsleven onderhouden.

Er zijn kleine woongroepen. De meeste huizen zijn gegroepeerd rond het centraal gelegen plein. De werkplaatsen zijn verspreid over het grote en mooie terrein.

Aan alle bewoners wordt vraaggericht werk en/of dagactiviteit geboden, hoe complex hun zorgvraag ook is. Er is ook plaats voor cliënten van buiten Midgard om in de werkplaatsen te werken.Past deze vacature bij jou?

Wij bieden jou:

 • Een salaris conform CAO Gehandicaptenzorg, in schaal 35. Dat betekent dat je een salaris tussen de €2338 en €3294 per maand verdient op basis van een fulltime werkweek (36 uur).
 • Een jaarcontract voor 24 uur per week. Uiteraard met de intentie om deze bij wederzijds goedvinden om te zetten naar een vast dienstverband.
 • Jij hebt de keuze uit interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan, een computerplan of de mogelijkheid tot het opnemen van extra vakantiedagen.
 • Een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering.
 • Een leuke baan, waarin een goede samenwerking centraal staat; we helpen, steunen elkaar waar nodig en er heerst een open en informele werksfeer.
 • Ruimte voor bijscholing, het volgen van cursussen en interessante opleidingen.


Wij vragen van jou:

 • Een collega met een afgeronde mbo-opleiding richting MMZ, pedagogiek of een soortgelijke opleiding
 • Een beschikbaarheid van 24 uur per week. Je draait mee in ons rooster en komt onregelmatig te werken. Dat betekent dat je zowel op dag, avond als weekenddiensten wordt ingeroosterd.
 • Aantoonbare ervaring met het werken in de gehandicaptenzorg. Je kan door jouw ervaring goed inspelen op de wisselende hulpvraag van onze bewoners.
 • Je bent bekend met het vergroten van de zelfredzaamheid en de ontwikkeling van bewoners.
 • De antroposofische werkwijze is jou bekend of je bent bereid dit te leren.
 • Communicatieve vaardigheden: jij staat stevig in je schoenen, weet op een fijne manier te communiceren met je collega’s en bewoners. Op die manier kun jij je goed verbinden met de groep.
 • Een collega die kan reflecteren op zijn/haar eigen handelen en op dat van een ander. Als team willen we groeien en daarbij is feedback en leren van ons eigen handelen ontzettend belangrijk.


Interesse?

Ben jij na het lezen van deze vacature tekst enthousiast geworden en zou je graag deel willen gaan uitmaken van onze organisatie? Solliciteer dan direct via de solliciteerbutton! Wil me meer info over deze vacature dan kun je bellen met onze Teamleider Joris Kruyer via telefoonnummer 06-59835658. 

Wij vragen altijd om een referentie. Geen zorgen, dit overleggen we natuurlijk eerst met jou. Verder is het belangrijk dat je een VOG kunt krijgen, uiteraard kan je de kosten hiervan bij ons declareren op het moment dat je start. Mocht een van onze eigen medewerkers solliciteren dan gaan wij hier altijd mee in gesprek.

of