Overslaan naar content

Basis Arts

Behandelgroep

Wat ga je doen?

Ben jij de uitzondering op de regel? Werken volgens het boekje gaat vaak niet bij onze cliënten. De uitzondering is eerder de regel en daarom zijn wij ook op zoek naar een arts die zorg op maat wil (leren) geven aan cliënten met een verstandelijke beperking. Een arts die zich als mens wil blijven oefenen in het ‘leren luisteren’ in de breedste zin van het woord. Want voordat je toekomt aan analyseren, goed samenwerken, geduld hebben en creatieve oplossingen verzinnen, is het belangrijk eerst goed te luisteren en zo je patiënten écht te zien in al hun complexiteit.

Je werkt hierbij nauw samen met een ervaren Arts VG en de AIOS van de Raphaëlstichting die jou met raad en daad zullen ondersteunen bij je ontwikkeling en scholing. Overweeg je de specialisatie tot Arts VG, ook dan willen we graag met jou in contact komen! Je werkt natuurlijk multidisciplinair samen met andere disciplines, zoals gedragsdeskundigen, verpleegkundig specialisten, (praktijk) verpleegkundigen, paramedici, therapeuten en huisartsen verdeeld over verschillende locaties.


Wat ga je doen?

Je zult bijvoorbeeld te maken krijgen met gedragsproblematiek, epilepsie en het gebruik van psychofarmaca. Maar je houdt je ook bezig met preventie volgens de richtlijnen van Healthwatch programma’s. Daarnaast zet je jouw ervaring en kennis in voor de optimalisatie van de werkprocessen. Dit alles voor verschillende doelgroepen en op verschillende locaties: van het bruisende Haarlem tot de uitgestrekte polders van de Middenbeemster.
Als Basis Arts bij de Raphaëlstichting werk je nauw samen met de Arts VG en kan een opleidingsplaats voor AVG Arts tot de mogelijkheden behoren.


Maatwerk in de praktijk; hoe ziet dat eruit?
"Voor de ene cliënt met buikpijn ga je de medische molen door en bij de ander ga je op zoek naar veranderingen in de omgeving. Bij de ene cliënt zal je laagdrempelig een röntgenfoto laten maken, omdat zij doorloopt met een gebroken heup ondanks de pijn, terwijl je bij de ander juist zo min mogelijk naar het ziekenhuis wil, omdat hij daarna weken angstig is en zichzelf beschadigt. Als arts bij de Raphaëlstichting ben je dus continu aan het afwegen welke informatie je nodig hebt om tot een beleid of behandeling te komen en ook vooral wat je kunt laten vanwege de belasting van de diagnostiek. Je denkt mee in complexe casuïstiek, waarbij je jouw medische kennis ook inzet om bijvoorbeeld gedragsproblemen te analyseren."


Wij bieden jou:

 • Een salaris conform CAO (Gehandicaptenzorg), in schaal 65. Dat betekent dat je een salaris tussen € 4.185,- en € 6.320- per maand verdient op basis van een fulltime werkweek (36 uur).
 • Een jaarcontract voor 32 tot 36 uur met de intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd.
 • Jij hebt de keuze uit interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan, een computerplan en de keuze om hier vakantie-uren van te kopen.
 • Een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8% vakantiegeld én 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Voldoende mogelijkheden tot (bij)scholing en/of opleidingen en workshops.
 • Een leuke baan met een grote mate van zelfstandigheid en flexibiliteit.


Past deze vacature bij jou?

Wij vragen:

 • Een afgestudeerd arts met een passie voor het vak!
 • Door jouw fijne communicatie weet je duidelijkheid te verschaffen en laat je je niet snel uit het veld slaan.
 • Je bent iemand die graag gestructureerd te werk gaat en je kunt deze structuur ook bieden aan zowel collega’s als bewoners.
 • Je hebt interesse in de antroposofie en de toepassing hiervan in jouw vakgebied. En als je hier nog niet mee bekend bent, dan sta je er voor open om hier alles over te leren. 
 • Je bent in het bezit van een auto en een rijbewijs 
 • Je bent een kei in samenwerken, maar vind het ook fijn om zelfstandig te werk te gaan.


Wie zijn wij?

De Raphaëlstichting biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking, NAH, en is daarnaast actief in de psychiatrie. Er werken 1.400 medewerkers op diverse locaties in Noord-Holland voor 1.200 cliënten van alle leeftijden. De Raphaëlstichting werkt vanuit een antroposofisch geïnspireerde zorgvisie waarin de individuele ontwikkeling van cliënt en medewerker vooropstaat. Binnen een intensief gemeenschapsleven is er veel aandacht voor kunst en cultuur. Het Centraal Bureau is gevestigd in Schoorl.


Interesse?

Ben jij de uitzondering op de regel en wil je je al werkende verder scholen tot Arts VG en zou je graag deel willen uitmaken van ons team? Solliciteer dan direct via onderstaande solliciteer button.


of