Skip to content

1 op 1 begeleider Begeleider Scorlewald

€ 2.338 - € 3.294 per maandScorlewald (Schoorl)Begeleider, Scorlewald

Wat ga je doen?

(24-36 uur)

1 op 1 begeleider Scorlewald


In de ochtend open je de gordijnen en ben jij degene die onze bewoner een hele goedemorgen wenst. Samen ga je beginnen aan deze mooie dag. Je ondersteunt in de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) om vervolgens samen te gaan ontbijten. In principe gewoon gezellig samen aan tafel met de andere bewoners maar wanneer het even teveel wordt voor onze bewoner dan gaan jullie samen even op een rustiger plekje zitten en verder genieten van het ontbijt. Na het ontbijt gaan jullie samen de dag vervolgen. Jullie maken samen een wandeling over het prachtige terrein van Scorlewald die onze bewoner al tientallen jaren haar veilige omgeving mag noemen. Jullie kunnen even naar het ouderenatelier gaan of jullie blijven gewoon samen op het woonhuis en praten met elkaar.

Samen de dag vervolgen, een kopje koffie drinken, avond eten, een sapje drinken, de ADL in de avond om vervolgens onze bewoner naar bed te brengen en een goede nacht te wensen


Het woord samen kunnen we blijven benoemen en dat is waar deze functie eigenlijk omdraait. Jullie staan op een fijne, leuke en vertrouwde manier in verbinding met elkaar en onze bewoner vind bij jou de rust om zich volledig op de gemak te voelen. Jij bent een veilige haven!

Dit doe je natuurlijk niet alleen maar samen met een team en draai je in wisselende diensten van 07:00-14:00 of van 14:00-22:00 uur


Wie zijn wij?
Scorlewald is een antroposofische woon-werkgemeenschap in Schoorl. We bieden zorg aan volwassenen met een verstandelijke beperking. Zinvol werk, gemeenschapsvorming en een rijk cultureel leven staan bij ons hoog in het vaandel. Er zijn diverse ambachtelijke werkplaatsen waar ook dagbesteding wordt geboden aan cliënten die thuis wonen. Daarnaast maken een aantal buiten locaties onderdeel uit van de organisatie. Scorlewald is onderdeel van de Raphaëlstichting.
Past deze vacature bij jou?

Wat bieden wij?

 • Een salaris conform CAO Gehandicaptenzorg, in schaal 35. Dat betekent dat je tussen de €2338 en €3294 verdient op basis van een fulltime werkweek (36 uur).(loon is gebaseerd op de CAO verhoging met ingang van 1 december 2023)
 • Jij hebt de keuze uit interessante  secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan, een computerplan of de keuze om hier vakantie-uren van te kopen.
 • Een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering.
 • Een leuke baan, waarin een goede samenwerking centraal staat; we helpen, steunen elkaar waar nodig en er heerst een open en informele werksfeer.
 • Ruimte voor bijscholing, het volgen van cursussen en interessante opleidingen.

Wat neem je mee?

 • Zorg gerelateerde opleiding, minimaal mbo-niveau 3. Heb je nog geen ervaring in de zorg maar ben je wel bereid hier in te gaan leren dan kunnen we altijd in gesprek om 1 van onze opleidingstrajecten te bespreken
 • Je kunt structuur en veiligheid bieden aan de bewoners.
 • Je kunt overzicht bewaren.
 • Je bent goed in staat rust te bewaren en uit te stralen.
 • Je kunt werken volgens dagprogramma’s en bejegeningsplannen.
 • Je kunt je inleven in de belevingswereld van de bewoners.
 • Je vindt het belangrijk om goed samen te werken en te overleggen met collega’s.
 • Je durft feedback te geven en te ontvangen.
 • Je staat stevig in je schoenen wanneer dat nodig is.
 • Je bent goed in staat op je eigen handelingen te reflecteren.
 • Je hebt gevoel voor humorHeb je vragen over deze vacature?

Ben jij na het lezen van deze vacaturetekst enthousiast geworden en zou je graag deel willen gaan uitmaken van onze organisatie? Solliciteer dan direct via de solliciteerbutton!

Heb je nog wat vragen naar aanleiding van deze vacature? Stel ze dan aan onze recruiter May Ling van Zaane. Dit kan per mail via solliciteren@raphaelstichting.nl

 

Wij vragen altijd om een referentie. Geen zorgen, dit overleggen we natuurlijk eerst met jou. Verder is het belangrijk dat je een VOG kunt krijgen, uiteraard kan je de kosten hiervan bij ons declareren op het moment dat je start. Zodra wij een nieuwe collega hebben gevonden halen wij de vacature offline. Mocht een van onze eigen medewerkers solliciteren dan gaan wij hier altijd mee in gesprek.Wij vinden het belangrijk dat je op de juiste werkplaats terecht komt. Daarom is een eventuele meeloopdienst altijd onderdeel van de sollicitatieprocedure.

of