Overslaan naar content

Etty Hillesumhuis

Op het Etty Hillesumhius woont een gezellige groep bewoners van 19 mensen tussen de 30 en 80 jaar jong. De negentien bewoners zijn verdeeld ovr drie groepen (Noord, Zuid en boven). De meeste bewoners hebben een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en een enkeling heeft een aangeboren beperking.

Werken op het Etty Hilledumhuis houdt in dat je veel bezig bent met het zoeken naar mogelijkheden in zowel het persoonlijk functioneren, de ADL-zorg als in voorkomende ziektebeelden. Soms vindt zorg met een wat hogere zorg intensiteit plaats, zoals het gebruik van tilliften.

Werken op het Etty Hillesumhuis betekent dat je onderdeel uitmaakt van een team in ontwikkeling. Jij als nieuwe medewerker maakt deel uit van deze vorming, waardoor je ook inbreng hebt.

Het betekent werken met bewoners die graag het nieuws willen zien, pubquizen doen en houden van muziek en verhalen van vroeger om herinneringen op te halen. Ook wordt er met regelmaat een potje triviant gespeeld.

Bij het Etty Hillesumhuis werkt om een gemixt team in de leeftijd 20 - 60 jaar oud. Werken op het Etty Hillesumhuis betekent dat je onderdeel uitmaakt van een team in ontwikkeling. Het team bestaat uit meer directe en minder directe medewerkers, waardoor zij elkaar goed aanvullen en duidelijke communicatie essentieel is voor een goede samenwerking. Samen met de medewerkers van deze groepen vorm je een hecht team en collega's staan ten alle tijde voor elkaar klaar. Werken bij Etty betekent afwisselend werk, omdat je op alle groepen komt te werken.

Etty Hillesumhuis wordt geleidt door het prachtige duo, Shanna Scheermeijer en Christine Toebak. Zowel Shanna als Christine staan bekend om hun sterk emphatische vermogen, waardoor zij jou als medewerker goed begrijpen in kunnen spelen op de behoeftes van het team.

Shanna is een energievolle jongedame die veel plezier heeft in het werk en deze energie ook projecteert op het team. Ze is altijd positief ingesteld en heeft een pro-actieve houding, wat zorgt dat zij voor het team klaarstaat.

Christine is iemand die doet wat ze zegt, wat haar siert als teamleider. Daarnaast is zij een uitstekende communicator, waarbij directheid haar stijl is. En omdat zij ontwikkeling belangrijk vindt is feedback geven en krijgen iets waar zij een grote voorstander van is. Dit maakt haar erg toenaderbaar als teamleider.

De woongroepen

Noord

De bewoners van team Noord vormen samen een druk en gezellige groep. In deze groep is de helft mobiel en de andere helft wel. Dat het zo druk en gezellig is komt doordat iedereen erg spraakzaam is. En daarom worden er ook veel spellen gedaan.

Zuid

Zuid is een rustigere groep, dit komt voornamelijk omdat men minder verbaal is. De focus hierbij ligt op het non-verbale communiceren en de bewoners leren kennen op dit vlak. Gedrag signaleren, herkennen en hier op inspelen. Er zijn binnen deze groep twee bewoners niet mobiel. De focus van deze zorg ligt veelal op het verzorgen en qua activiteiten worden er voornamelijk verhaaltjes voorgelezen en muziek gedraaid.

Boven

Boven is er meer focus op begeleiding ten opzicht van de andere groepen. En daarnaast wordt er veel persoonlijke zorg geboden.

Werken op Etty Hillesum?

Ontmoet hier je collega's

Collega's aan het woord

 • Ik ben als zij-instromer gestart op het Etty Hillesumhuis en heb nu mijn diploma op zak! Ik ben nu gediplomeerd begeleider en heb het ontzettend naar mijn zin, mag veel side tasks doen en ...

  Willeke

  Begeleider - Etty Hillseumhuis

 • TEKST TEKST TEKST - QUOTE

  NAAM COLLEGA

  TITEL COLLEGA - Etty Hillesumhuis

 • TEKST TEKST TEKST - QUOTE

  NAAM COLLEGA

  TITEL - Etty HIllesumhuis

Bewonersuitspraak Ed:

"Het leven is een feest, blijf positief"

Sfeerproeverij